«Εξαιτίας της αισχροκέρδειας ας μείνουν τα παιδιά σας χωρίς καθηγητές»: Το ξέσπασμα μιας αναπληρώτριας για τη Σαντορίνη

Για ακόμη μια σχολική χρονιά οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα στέγασης στα νησιά καθώς εξαιτίας του Airbnb τα ενοίκια έχουν εκτοξευτεί και πολλοί εξ αυτών αναγκάζονται να κοιμούνται ακόμα και στα αυτοκίνητά τους προκειμένου να βρουν κάπου να μείνουν.

Το οργισμένο tweet της εκπαιδευτικού της Σαντορίνης

Από χθες το γύρο του διαδικτύου κάνει η ανάρτηση στο Twitter μιας αναπληρώτριας εκπαιδευτικού η οποία ματαίως έψαχνε να βρει κατάλυμα στη Σαντορίνη και όταν τελικά βρήκε κάποιο η τιμή του έφτανε τα 1.500 ευρώ.

«Λυπάμαι αλλά εξαιτίας της αισχροκέρδειας σας ας μείνουν τα παιδιά σας χωρίς καθηγητές»

Όπως αναφέρει η εκπαιδευτικός Theo _fanny στο Twitter, πήρε σε μεσιτικό γραφείο να ρωτήσει για ένα σπίτι κοντά στο σχολείο που επρόκειτο να διδάξει, το οποίο ήταν 40 τετραγωνικά μέτρα, με wifi, air condition και επιπλωμένο. Η καθηγήτρια υπολόγιζε το ενοίκιό του να στοιχίζει περίπου 400 ευρώ όμως, προς μεγάλη της έκπληξη, άκουσε να της λένε ότι θα πρέπει να δίνει 1500 ευρώ μηνιαίως.

«Λυπάμαι αλλά εξαιτίας της αισχροκέρδειας σας ας μείνουν τα παιδιά σας χωρίς καθηγητές», ήταν το μήνυμα που δημοσίευσε στην ανάρτησή της,  με τους χρήστες του μέσου να της δείχνουν τη συμπαράστασή τους.  Βέβαια, υπήρξαν κι εκείνοι που αντέδρασαν στην εν λόγω ανάρτηση της εκπαιδευτικού, κάνοντας λόγο για γενίκευση εκ μέρους της.

Η εκπαιδευτικός επανήλθε, γράφοντας: «Επειδή μου κάνατε επίθεση και κάποιοι στα dm. Να πω το εξής. Οι αναπληρωτές ξεσπιτωνόμαστε κάθε χρόνο τελευταία στιγμή, να αποδεχθούμε μια θέση σε μια περιοχή που δεν ξέρουμε κανέναν και τίποτα, ούτε καν αν θα βρούμε θέση. Παρουσιαζομαστε σε Δευτεροβαθμιες που δεν μας λένε επιτόπου που θα μας τοποθετήσουν. Και όλα αυτά γιατί μας θεωρούν αναλώσιμους. Και εγώ προσωπικά είμαι σε προνομιακή θέση διότι δεν αφήνω πίσω παιδιά και άνδρα, και έχω δύο γονείς που μπορούν να με στηρίξουν οικονομικά.

Κύριοι, κυρίες, όλοι εσείς που με ευκολία κρίνετε και κατακρίνετε θα αφήνατε κάθε χρόνο το σπίτι και την οικογένειά σας με προορισμό το άγνωστο; Θα το κάνατε; Δεν είμαστε επαίτες. Επιστήμονες είμαστε που ερχόμαστε να διδάξουμε τα παιδιά σας. Λίγος σεβασμός δε βλάπτει. Δυστυχώς γίνεται παντού. Δεν αφορά έναν άνθρωπο. Δυστυχώς γίνεται σε όλους. Αγαπώ τη δουλειά μου όπως εσείς τη δική σας. Γι αυτό το παλεύω. Σεβαστείτε το».

Ενδεικτικό της έκτασης που πήρε το θέμα είναι και η διαδικτυακή παρέμβαση της υπουργού Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, που  απάντησε στην εκπαιδευτικό γράφοντας: «Είμαστε σε επικοινωνία από την αρχή της περιόδου με τις Δημοτικές Αρχές και δη στις περιοχές με έντονη τουριστική κίνηση δεδομένων των δυσκολιών στην ανέρευση στέγης σε λογικά οικονομικά πλαίσια».