Έκθεση για άριστα: Έτσι θα μάθει το παιδί να γράφει όμορφα και δομημένα κείμενα

Η έκθεση είναι ένα από τα δυσκολότερα μαθήματα για τους μικρούς μαθητές, αφού απαιτεί όχι μόνο άρτια δομημένα επιχειρήματα αλλά και μεστό λόγο για ένα καλό αποτέλεσμα.

Η σύνθεση μιας καλής έκθεσης είναι “πονοκέφαλος” για πολλούς μαθητές Δημοτικού καθώς δυσκολεύονται ιδιαιτέρως να αναπτύξουν ένα θέμα και να αποδώσουν στο γραπτό τις σκέψεις τους.

Το μυστικό για να γράφει καλές εκθέσεις το παιδί

Αν λοιπόν θέλετε το παιδί σας να βελτιώσει τις επιδόσεις του σε αυτό το σημαντικό μάθημα που θα τον ακολουθήσει σε όλα του τα σχολικά χρόνια, αξίζει να το εγγράψετε στο Τμήμα Έκθεσης της Ελληνικής Αγωγής όπου μπαίνουν οι βάσεις για να γνωρίσει και να κατανοήσει τον πλούτο της ελληνικής γλώσσας και εν συνεχεία να μάθει να τον χρησιμοποιεί σωστά στην παραγωγή γραπτού λόγου.

Με την ενεργό συμμετοχής του στα μαθήματα οι μαθητές 8 έως 12 ετών θα εξασκηθούν στο να γράφουν εκθέσεις μέσα από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που τα βοηθούν να  ανακαλύψουν την γοητεία του γραπτού λόγου και τις πολλαπλές δυνατότητες να  εκφραστούν μέσα από αυτόν.

Έκθεση για άριστα: Έτσι θα μάθει το παιδί να γράφει όμορφα και δομημένα κείμενα

Άριστα στην Έκθεση

Τα παιδιά εξοικειώνονται με αρκετά είδη γραπτού αλλά και προφορικού λόγου, όπως το παραμύθι, το διήγημα, τα περιγραφικά κείμενα, τα κείμενα επιχειρηματολογίας και άλλα ακόμη, αντίστοιχα προς την ηλικία τους και τις σχολικές απαιτήσεις αλλά συγχρόνως καλύπτοντας τα κενά της σχολικής εκπαίδευσης και σε αυτόν τον τομέα.

Καλλιεργούν την φαντασία τους, αλλά και την λογική τους σκέψη, εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους και διευρύνουν τις ικανότητές τους στην γραπτή και προφορική έκφραση.

Κατά την διάρκεια του μαθήματος, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με λογοτεχνικά κείμενα κατάλληλα για την ηλικία τους και παράλληλα ασκούνται τα ίδια στην δημιουργική γραφή και την παραγωγή του γραπτού λόγου. Το μάθημα είναι ιδανικό για την προετοιμασία των παιδιών στις εξετάσεις των υποτροφιών, ή της εισαγωγής στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία.

Ελληνική Αγωγή

Λ. Κηφισίας 125, 3ος όροφος, Αμπελόκηποι

Εμπορικό κέντρο Cosmos)

210 522 1314

E-mail: info@ellinikiagogi.gr