Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 14χρονος που συνελήφθη για τις φωτιές στη Φθιώτιδα

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 14χρονος που συνελήφθη για τις φωτιές στη Φθιώτιδα

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 14χρονος μαθητής ο οποίος προσήχθη και κρατείτο μέχρι και σήμερα ως ύποπτος για πυρκαγιές στην περιοχή του Θεολόγου Φθιώτιδας, από τις 5 έως τις 17 Αυγούστου.

Έπειτα, από επτά ώρες απολογίας με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος με τους εξής περιοριστικούς όρους:

  • Απαγόρευση εξόδου από την χώρα
  • Παρουσία στο Α.Τ Λοκρών κάθε 1 και 15 του μήνα
  • Επιτήρηση του παιδιού από την Κοινωνική Λειτουργό – επιμελήτρια ανηλίκων που υπάρχει στην Λαμία και να παρακολουθήσει ταυτόχρονα ένα πρόγραμμα παιδοψυχιατρικής υποστήριξης σε Νοσοκομείο των Αθηνών.

«Η υπόθεση θα πάει σε δικαστικό συμβούλιο προφανώς και εκείνοι θα αποφασίσουν αν το παιδί θα πάει σε δικαστήριο ανηλίκων ή ότι θα μπει στο αρχείο. Το παιδί αντέκρουσε λέξη προς λέξη το κατηγορητήριο και έχει μια άποψη για όλες αυτές τις κατηγορίες. Το παιδί απάντησε όπως το είδα συγκροτημένα σε όλες τις ερωτήσεις που τέθηκαν από ανακριτή και εισαγγελέα. Το παιδί αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή. Είπε ότι δεν επηρεάζεται και δεν επηρεάστηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αρνήθηκε και την πληροφορία που υπήρξε ότι είχε ομολογήσει. Πιστεύω ότι το βιντεοληπτικό υλικό που υπήρχε για το οποίο εμείς δεν συμφωνούμε ήταν αυτό το οποίο επέβαλε και αυτούς τους περιοριστικούς όρους…» τόνισε μεταξύ άλλων ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Κωνσταντίνος Ζεκεντές.

Πηγή: lamianow.gr

Διαβάστε επίσης:

Τι οδηγεί έναν έφηβο να γίνει πυρομανής και ποια είναι τα πρώτα σημάδια

Αλεξάνδρα Καππάτου: «Ας περιορίσουμε την υπέρμετρη έκθεσή μας στα αρνητικά γεγονότα και την έκθεση των παιδιών σε αυτά»

Πάτρα: Μητέρα κατηγορεί γιατρό που ειρωνεύτηκε την 16χρονη κόρη της όταν πήγε να εμβολιαστεί