Εμβολιάστηκε κατά του Covid ο “Γκάνταλφ”: «Οποιοσδήποτε έχει ζήσει όσο εγώ το χρωστάει στα εμβόλια που κάποτε έκανε»

Μετά την Μάργκαρετ Κίναν, την 90χρονη γιαγιά, που έκανε πρώτη στον κόσμο το εμβόλιο της Pfizer, και τον κατά μια δεκαετία νεώτερό της Ουίλιαμ Σέξπηρ, σειρά στη Βρετανία πήρε ο πολυβραβευμένος, δημοφιλής και στα παιδιά λόγω του ρόλου του στον «Άρχοντα τον Δαχτυλιδιών», ηθοποιός σερ Ίαν Μακ Κέλεν. Ο υποψήφιος για Όσκαρ και BAFTA, με τους δεκάδες εμβληματικούς ρόλους, από τον μοχθηρό Μαγκνίτο στη σειρά ταινιών X-Men, ως τον επιβλητικό Γκάνταλφ, δήλωσε αμέσως μετά: «Νιώθω ευφορία. Δεν θα δίσταζα λεπτό να το συστήσω στον οποιονδήποτε. Νιώθω πολύ τυχερός που έκανα το εμβόλιο».

Στα 81 του χρόνια, ο σερ Ίαν Μακ Κέλεν, δεν παρέλειψε, φεύγοντας από το νοσοκομείο, να πει στους δημοσιογράφους πως «Οποιοσδήποτε έχει ζήσει όσο εγώ, το χρωστάει στα εμβόλια που κάποτε έκανε». Περιέγραψε την εμπειρία του ως άνετη και χωρίς πόνο, ενώ χαρακτήρισε τη χθεσινή ημέρα πραγματικά ξεχωριστή. Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να ενθαρρύνει τον κόσμο λέγοντας: «Ελπίζω πως, όσο εμβολιάζονται περισσότεροι άνθρωποι, θα προχωράμε πιο κοντά σε μια πιο φυσιολογική ζωή».

Με την Βρετανία να αποτελεί την πρώτη χώρα που ξεκίνησε τους εμβολιασμούς στην Δύση, ο «Γκάνταλφ» δεν παρέλειψε να εκθειάσει το NHS της, λέγοντας πως «Είναι ένα πραγματικό μπόνους να παρακολουθώ πώς λειτουργεί αυτή η χώρα και τι δεν λειτουργεί -και μου φαίνεται πως το NHS είναι στην κορυφή της λίστας των θεσμών που όντως λειτουργούν».