Για να έχουν τα μωρά σας Όνειρα γλυκά!

Υπάρχει ένα ερώτημα που οι περισσότεροι γονείς υποβάλλουν περισσότερες φορές από κάθε άλλο: «Πώς μπορώ να κάνω το μωρό μου να κοιμηθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα;».

Ο ύπνος αποτελεί μια πολύ σημαντική λειτουργία για τη σωματική και ψυχική ανάπτυξη, την ευεξία και τη διατήρηση της ισορροπίας του μωρού. Τα μωρά στην προσπάθεια τους να ανακαλύψουν τον κόσμο γύρω τους δέχονται πολλές αισθητήριες πληροφορίες, τις οποίες όμως για να αφομοιώσουν θα πρέπει να χαλαρώνουν και να κοιμούνται πολύ.

Ο ανήσυχος ύπνος υπαγορεύεται από το επίπεδο άνεσης του μωρού. Οι γονείς διαθέτουν πολλή αγάπη και φροντίδα, ώστε το μωρό τους να έχει τον καλύτερο δυνατό ύπνο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό περιλαμβάνει ένα τρυφερό φιλί για καληνύχτα, ένα μαλακό & καθαρό κρεβάτι, χουχουλιάρικες πιτζάμες και μια καθαρή πάνα για να το κρατά στεγνό και άνετο.

Οι βραδινές όμως ώρες μπορεί να αποδειχτούν μια γεμάτη δραστηριότητα περίοδος για τα μωρά, καθώς υπολογίζεται πως μπορεί να ουρήσουν κατά μέσο όρο 3-4 φορές ανά πάνα, ενώ ακόμη και κατά τη διάρκεια του ύπνου το δέρμα τους παραμένει ευαίσθητο στην αφή, τον πόνο και τη θερμοκρασία, γεγονός που σημαίνει πως η πάνα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεγμένη.

Τα μωρά κοιμούνται περίπου το μισό χρόνο της ημέρας τους. Φορούν την ίδια πάνα για έως και 12 ώρες κάθε νύχτα, η οποία θα πρέπει να είναι σε θέση να απορροφά έως και 2-3 μπουκάλια γάλατος.

Σύμφωνα με την Δρ. Τάλια Τσιβιτανίδου-Κάκουρου, παιδίατρο – παιδοδερματολόγο: «Η αυξημένη υγρασία κατά τη διάρκεια της νύκτας προκαλεί διαταραχές στον ύπνο του μωρού και αυτό αποδεικνύει πόσο σημαντικό είναι για μια πάνα να μπορεί να διατηρεί το δέρμα πιο στεγνό και άνετο, ώστε το μωρό να απολαμβάνει ποιοτικό ύπνο που συμβάλλει στην υγιή ανάπτυξή του».

Τα Pampers παρουσίασαν πρόσφατα τις νέες και βελτιωμένες πάνες Baby-Dry, οι οποίες αποτελούνται από 3 Απορροφητικά Κανάλια σχεδιασμένα να βοηθούν τα μωρά να ξυπνούν τόσο στεγνά το πρωί, όσο όταν πήγαν για ύπνο το προηγούμενο βράδυ, με λιγότερη υγρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι νέες πάνες Baby-Dry είναι σχεδιασμένες να βοηθούν στην ομοιόμορφη κατανομή της υγρασίας χρησιμοποιώντας το σύνολο της πάνας, εξασφαλίζοντας έως και 12 ώρες στεγνό δέρμα. Καθώς η πάνα κατανέμει το υγρό στο εσωτερικό της, διατηρεί τη φόρμα και το σχήμα της όσο γεμίζει, γεγονός που καταλήγει σε λιγότερο ογκώδεις πάνες για περισσότερη άνεση, έτσι ώστε τα μωρά να μπορούν να είναι τόσο στεγνά το πρωί, όσο όταν πήγαν για ύπνο το προηγούμενο βράδυ.