Γιατί δεν πρέπει να κάνετε τσουλήθρα με το παιδί σας αγκαλιά (video)

Γιατί δεν πρέπει να κάνετε τσουλήθρα με το παιδί σας αγκαλιά (video)

Όταν κάνετε τσουλήθρα με το παιδάκι σας στην παιδική χαρά, αν ειναι μικρούλι το κρατάτε στην αγκαλιά σας, ως μία ασφαλή λύση για να μην πέσει την ώρα της ολίσθησης.

Ωστόσο, έρευνα έχει δείξει ότι αυτό μπορεί να είναι πολύ πιο επικίνδυνο από όσο μοιάζει.

Ερευνητές της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής αποκάλυψαν, ότι το να κατεβαίνει κανείς με αυτόν τον τρόπο αυξάνει τις πιθανότητες ένα παιδί να σπάσει το πόδι του ή να τραυματιστεί σοβαρά με άλλο τρόπο.

Οι περισσότερες περιπτώσεις τραυματισμών ήταν σπάσιμο στο πόδι, όταν αυτό πιάστηκε στην άκρη της τσουλήθρας και «έστριψε» προς τα πίσω.

Ο επικεφαλής ερευνητής, Charles Jennissen, καθηγητής ιατρικής και γιατρός σε παιδιατρικές ομάδες έκτακτης ανάγκης, εξηγεί, ότι το μέγεθος και το βάρος παίζουν μεγάλο ρόλο σε έναν πιθανό κίνδυνο την ώρα της τσουλήθρας.

Επειδή γενικότερα τα παιδιά δεν ζυγίζουν πολλά κιλά, είναι περισσότερο απίθανο να τραυματιστεί σοβαρά, όταν τσουλά μόνο του, γιατί η ταχύτητα με την οποία κινείται προς τα κάτω είναι χαμηλή. Όταν όμως κάθονται στην αγκαλιά των γονιών του η ταχύτητα αυξάνεται, λόγω του επιπλέον βάρους.

Αυτό σημαίνει, ότι η ολίσθηση με μεγαλύτερη ταχύτητα αυξάνει τις πιθανότητες ενός κατάγματος, αν το ποδαράκι του παιδιού πιαστεί στην επιφάνεια της τσουλήθρας.

«Πολλοί γονείς και φροντιστές που συνηθίζουν να το κάνουν αυτό, καλό θα ήταν να το ξανασκεφτούν», τονίζει ο ερευνητής.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς μπορεί να τραυματιστεί το παιδί:

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Αγκαλιασμένα βρέθηκαν τα αδερφάκια που πέθαναν στις φλόγες

Ουκρανία ώρα μηδέν: Εικόνες-γροθιά στο στομάχι από γονείς που προσπαθούν να προστατεύσουν τα παιδιά τους

Πάτρα: Οι 30 κρίσιμες μέρες του 2021 που ερευνώνται – Η άγνωστη λεπτομέρεια “κλειδί” της υπόθεσης