Αρχική InfoMommy Νέα Γιατροί κατάπιαν κομματάκια από LEGO για ένα πείραμα που όλους μας έχει απασχολήσει…

Γιατροί κατάπιαν κομματάκια από LEGO για ένα πείραμα που όλους μας έχει απασχολήσει…

Έχει συμβεί ποτέ στο παιδί σας να καταπιεί ένα μικρό κομματάκι LEGΟ;

Αν ναι, τότε σίγουρα έχετε αναρωτηθεί: «Πόσο θα πάρει για να βγει;»

Απάντηση σε αυτό επιχείρησε να δώσει ο ερευνητής του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης Dr Andrew Tagg και μια ομάδα ατρόμητων παιδιάτρων, οι οποίοι αποφάσισαν να… δοκιμάσουν, από πρώτο χέρι!

Αφού, λοιπόν, κατάπιαν μερικά κίτρινα κεφαλάκια από ανθρωπάκια LEGO, και έπειτα από υπολογισμούς σχετικά με την σκληρότητα των κοπράνων και τους χρόνους διαμετακόμισής τους, κατέληξαν στο ότι το μέσο «ταξίδι» ενός μικρού κομματιού LEGO μέσα στο ανθρώπινο έντερο, υπολογίζεται σε 1,7 ημέρες. Ένας μόνο άτυχος παιδίατρος δεν κατάφερε να βρει το κίτρινο κεφαλάκι, ακόμα και δύο εβδομάδες μετά το πείραμα.

Οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι η κατάποση των LEGO δεν τους προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία, αλλά σύμφωνα με τον Dr. Tagg «Παρόλο που τα περισσότερα μικροαντικείμενα που καταπίνουν τα παιδιά περνούν μέσα από το έντερο και βγαίνουν με τα κόπρανα, κάποια μπορεί να αποδειχτούν εξαιρετικά επικίνδυνα, γι’αυτό οι γονείς χρειάζεται να είναι σε επαγρύπνηση!».

Δείτε το σχετικό video:

πηγή: businessinsider.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.