Γονείς και παιδιά, απολαμβάνουμε νοερά ένα “ταξίδι στην Αφρική” μέχρι να έρθει η ώρα να την επισκεφθούμε!

Αν ανήκετε στην κατηγορία όσων οικογενειών λατρεύουν τα ταξίδια, γνωρίζετε πολύ καλά πώς έχει περάσει ο πρώτος χρόνος της πανδημίας που μας κράτησε στο σπίτι για λόγους ασφαλείας.

Στερηθήκαμε αναγκαστικά τις εκδρομές και τις επισκέψεις σε αγαπημένους προορισμούς εντός και εκτός Ελλάδας όμως μέσα μας δεν το βάλαμε κάτω και βρήκαμε τον ιδανικό τρόπο για να απολαμβάνουμε έστω και νοερά την επιθυμία μας να γνωρίζουμε και να μαθαίνουμε νέους τόπους και μέρη.

Ποιος είναι αυτός; Τα βιβλία με χάρτες και δραστηριότητες που είναι αφιερωμένα σε περιοχές του πλανήτη και έτσι οι αναγνώστες μέσα από τις σελίδες τους μεταφέρονται νοερά σε όποια γωνιά του κόσμου επιθυμούν.

Τα τελευταία χρόνια πέρα από τους κλασικούς οδηγούς ταξιδιών στα ράφια των βιβλιοπωλείων βρίσκεις και παιδικά εικονογραφημένα βιβλία τέτοιας θεματικής για τους λιλιπούτειους λάτρεις της ανάγνωσης αλλά και εκκολαπτόμενους ταξιδιώτες.

Ανακαλύψτε τη μαγεία της Αφρικής

 

Ένα από τα αγαπημένα μας βιβλία αυτό του είδους είναι το “Ταξίδι στην Αφρική” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φώσφορος και αποτελεί ένα μοναδικό στο είδος του βιβλίο δραστηριοτήτων που λειτουργεί σαν “παράθυρο στον κόσμο” για να γνωρίσουν τα παιδιά από 6 ετών και άνω την Αφρική και την ανθρωπογεωγραφία της.

Από τις πρώτες του κιόλας σελίδες, κινητοποιεί το “μάτι”, σου δίνει με έξυπνο τρόπο πληροφορίες για αυτή την εξωτική ήπειρο και σε εμπνέει να ταξιδέψεις νοερά χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα για να εξερευνήσεις τη καλά κρυμμένη μαγεία ενός τόπου που είναι απόλυτη αντίθεση με τη δική μας χώρα.

Σε ποια χώρα ζει ο βάτραχος τομάτα; Υπάρχουν λιοντάρια που κρέμονται από δέντρα; Ποιος Φαραώ ταξίδεψε με διαβατήριο; Πώς λέγεται το μεγαλύτερο διαμάντι του κόσμου;

Αυτές οι ερωτήσεις είναι ενδεικτικές των πολύτιμων και ασυνήθιστων πληροφοριών που θα αποκομίσουν τόσο τα παιδιά όσο και εσείς οι γονείς που θα πέσει στα χέρια σας αυτό το βιβλίο.

Βασικό συστατικό της επιτυχίας του “Ταξιδιού στην Αφρική” που αποτελεί έναν έξυπνο συνδυασμό Άτλαντα και βιβλίου δραστηριοτήτων είναι το γεγονός ότι το περιέχομενο είναι δοσμένο με τέτοιο τρόπο που το παιδί αποκομίζει γνώσεις, παίζοντας!

Μέσω μικρών κειμένων και διαδραστικών δραστηριοτήτων για τον πολιτισμό, τη γεωγραφία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε αφρικανικής χώρας θα γίνει ο απόλυτος γνώστης της αφρικανικής ηπείρου και σίγουρα θα θελήσει να μάθει ακόμη περισσότερα για αυτή αλλά και θα σας ζητήσει να την επισκεφθείτε οικογενειακώς με την πρώτη ευκαιρία.

Κάθε σελίδα του βιβλίου και μια διαφορετική πτυχή της τροπικής ηπείρου που αποτελείται από ερημικές βραχώδεις εκτάσεις και από παρθένα δάση, που διαμορφώνουν δύσκολες συνθήκες διαβίωσης.

Γνωρίστε την ήπειρο που δεν μοιάζει με καμία άλλη

Οι σημαντικότεροι προορισμοί στους οποίους δίνεται έμφαση στο βιβλίο είναι η Αίγυπτος, το Μαρόκο, η Ακτή Ελεφαντοστού, η Μποτσουάνα, η Τανζανία και η Μαδαγασκάρη και φυσικά το παιδί θα μάθει τα πάντα για τις μεγάλες λίμνες και τους γνωστούς ποταμούς, με κορυφαίο όλων, το Νείλο! Θα γνωρίσει το Κιλιμάντζαρο, το υψηλότερο βουνό της Αφρικής και τη μεγάλη οροσειρά Άτλας, που βρίσκεται στα βορειοανατολικά της ηπείρου και απλώνεται από τον Ατλαντικό ωκεανό μέχρι τις ακτές της Μεσογείου Θάλασσας.

Το “Ταξίδι στην Αφρική” αποτελεί το πρώτο βιβλίο της σειράς «Ταξίδια στον κόσμο» και ήδη αδημονούμε να μάθουμε ποιος θα είναι ο επόμενος αναγνωστικός προορισμός.

Το διαβάσαμε και πλέον έχει τη δική του περίοπτη θέση στη βιβλιοθήκη μας. Μας ενέπνευσε ακόμη περισσότερο να γνωρίσουμε τις άγνωστες ομορφιές του πλανήτη μας, να γίνουμε ορειβάτες στις μεγαλύτερες οροσειρές, να γνωρίσουμε απέραντες πεδιάδες, να διασχίσουμε ωκεανούς και θάλασσες, να βρεθούμε στην έρημο και στα τροπικά δάση.

Το ταξίδι στην Αφρική με τα όμορφα τοπία και την εναλλαγή των χρωμάτων ξεκινά από τις σελίδες ενός παιδικού βιβλίου και γιατί όχι να μην ολοκληρωθεί και δια ζώσης με την πρώτη ευκαιρία!