Γονείς, προσοχή! Αυτό το προφίλ στο Instagram δημοσιεύει φωτογραφίες μικρών κοριτσιών να ποζάρουν σαν μοντέλα

Ο Μανώλης Σφακιανάκης, Πρόεδρος και Ιδρυτής του Ινστιτούτου Διεθνούς Κυβερνοασφάλειας (CSI Institute) για ακόμη μια φορά έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στους γονείς λέγοντας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ ότι πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί με τις επαφές, την παρουσία των παιδιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς για τις φωτογραφίες στις οποίες ποζάρουν

Παρίσταναν τους μάνατζερ μοντέλων και παρέσυραν 12χρονες

Ειδικότερα, αναφέρθηκε εκτενώς στο γεγονός ότι πολλοί επιτήδειοι πλησιάζουν ανήλικα κορίτσια και τους τάζουν ότι μπορούν να τις κάνουν μοντέλα για πασαρέλα. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο κ. Σφακιανάκης του γνωστοποιηθήκε προσφάτως περιστατικό όπου κάποιος πλησίασε 5 κορίτσια 12 και 15 ετών δίνοντάς τους χαρτάκι με το τηλέφωνο του και λέγοντάς τους ότι θα της βοηθήσει να γίνουν μοντέλα. Από τα κορίτσια αυτά δυστυχώς μόνο ένα αποκάλυψε στον μπαμπά του τι συνέβη και του έδωσε το χαρτάκι. Ο πατέρας θορυβήθηκε και επικοινώνησε με τον κ. Σφακιανάκη, έγιναν οι σχετικές έρευνες και η υπόθεση έφτασε στην Αστυνομία όπου τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Η αρρωστημένη δράση των επιτήδειων που έταζαν στα κορίτσια ότι θα γίνουν μοντέλα

Υπενθυμίζεται ότι μόλις το Σάββατο η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ροχώρησε στην εξιχνίαση υποθέσεων πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου, σχηματίζοντας δικογραφίες αυτόφωρης και τακτικής διαδικασίας σε βάρος τριών Ελλήνων και ενός Πακιστανού.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση Έλληνα που προσποιούμενο τον μάνατζερ μοντέλων και υποσχόμενος χρηματική αμοιβή ύψους 300 ευρώ, αφού συνομίλησε διαδικτυακά με ανήλικες, ζήτησε και έλαβε πλήθος γυμνών φωτογραφιών και βίντεο από αυτές. Ο συγκεκριμένος άντρας είχε φτιάξει γυναικείο προφίλ στο Instagram και έτσι προσέγγιζε τα κορίτσια λέγοντας ότι είναι διάσημη μάνατζερ μοντέλων και φωτογράφος. Είχε παρασύρει συνολικά πέντε ανήλικα κορίτσια από 12 έως 14 ετών, τις φωτογραφίες των οποίων κρατούσε για προσωπική χρήση. Ο άντρας εκβίαζε τα κορίτσια για να του στείλουν περισσότερες φωτογραφίες.

Αυτό είναι το προφίλ στο Instagram που δημοσιεύει φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών να ποζάρουν σαν μοντέλα

Εν συνεχεία, ο κ. Σφακιανάκης αναφέρθηκε και στην περίπτωση ενός άκρως επικίνδυνου λογαριασμού στο Instagram που έχει φωτογραφίες 12χρονων κοριτσιών να κάνουν πασαρέλα και να ποζάρουν σαν μοντέλα. Πρόκειται για το λογαριασμό @dollyforfans  που ήδη έχει απενεργοποιηθεί.