Αρχική Σκέψεις ζωής από τον Κώστα Κρομμύδα Γυναίκα σε ευχαριστούμε...

Γυναίκα σε ευχαριστούμε...

Μητέρα, κόρη, αδελφή, φίλη, γυναίκα σε ευχαριστούμε!

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας θέλησα να αποτίνω έναν μικρό φόρο τιμής στη «γυναίκα». Είχα και έχω την τύχη να περιστοιχίζομαι από γυναίκες που δεν τσιγκουνεύτηκαν την αγάπη τους και την φροντίδα τους. Για έναν άνδρα, η γυναίκα είναι ο μεγαλύτερος σταθμός αλλά και προορισμός στη ζωή του. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις θυσίες της μητέρας μου για όλους μας. Την φροντίδα και την αγάπη με την οποία με περιέβαλαν οι δύο μου αδερφές. Το πόσο άλλαξε η ζωή μου προς το καλύτερο με το γάμο μου, αλλά και μετά τη γέννηση της κόρης μας. Ζω σε ένα σπίτι με δύο γυναίκες και δύο θηλυκές σκυλίτσες. Ζω λοιπόν στο πετσί μου καθημερινά τη συμβίωση με το «θηλυκό». Νομίζω πως ότι και να πω για τη «γυναίκα» θα είναι λίγο. Μας φέρνει στη ζωή, μας μεγαλώνει, μας αγαπά, μας ερωτεύεται, μας λατρεύει...

Ο μεγαλύτερος ρόλος στη ζωή μιας γυναίκας είναι αναμφισβήτητα αυτός της μητέρας. Η ευθύνη είναι τεράστια. Οι δυσκολίες πολλές. Η αγάπη και η επιβεβαίωση όμως που εισπράττει μια γυναίκα-μητέρα μεγαλώνοντας τα παιδιά της είναι ένα συναίσθημα μοναδικό. Όμοιο του δεν υπάρχει. Όσο κι αν θέλουμε, εμείς οι άνδρες, να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο σχέσης με τα παιδιά μας, δεν θα το καταφέρουμε αν δεν προσπαθήσουμε πολύ. Η μητέρα θα έχει όμως πάντα ένα μικρό πλεονέκτημα. Αυτό είναι βέβαια που κάνει πολλούς άνδρες να μην ασχολούνται. Αυτή η φυσική ροπή της ανατροφής προς τη μητέρα κάνει τον πατέρα να μην ασχολείται με την πιο όμορφη διαδικασία που υπάρχει στον κόσμο. Την ανατροφή των παιδιών του.

Η γυναίκα όμως, πέρα από όλα, χρειάζεται τη στήριξή μας. Όχι μόνο στον ψυχολογικό τομέα, αλλά και στον πρακτικό. Μόνο τότε νιώθει ακόμη πιο ασφαλής και σίγουρη. Οι ρόλοι των δύο φύλων έχουν αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια. Αυτό είχε αποτέλεσμα να χάσουμε αρκετές από τις ισορροπίες που υπήρχαν παλιότερα. Από την άλλη όμως, εδραιώθηκαν αυτονόητα που για χρόνια ήταν καταπιεσμένα σε προκαταλήψεις και απαρχαιωμένες απόψεις. Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο το ότι έχω γεννηθεί στις 8 Μαρτίου, αλλά χαίρομαι πολύ που την ημέρα των γενεθλίων μου γιορτάζω διπλά. Μία για εμένα και μία για τις γυναίκες που τόσο έχουν καθορίσει τις ζωές όλων των ανδρών.

Σας ευχαριστούμε που μας αντέχετε, αλλά και που μας προσέχετε.

192-2-1-1-1-1-1

Κώστας Κρομμύδας
Ηθοποιός και Συγγραφέας
www.kostaskrommydas.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.