HOPEgenesis: Φέτος, ενισχύουμε το κοινωφελές της έργο μέσα από την τέχνη

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή η HOPEgenesis διοργανώνει μια εκδήλωση, για να ενισχύσει τους σκοπούς της οργάνωσης και να  συγκεντρώσει χρήματα για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων μας.

Φέτος, οι παρούσες συνθήκες και περιορισμοί δεν επιτρέπουν αντίστοιχες εκδηλώσεις. Έτσι, λοιπόν, αυτή τη χρονιά αποφασίστηκε να γίνει κάτι διαφορετικό.

Η HOPEgenesisμε την πολύτιμη  συμβολή του καλλιτέχνη Aiiroh και της Κapopoulos FINE Arts Gallery δημιούργησαν 105 μεταξοτυπίες του έργου «ΗΟPE», σε τρείς εκδοχές (μαύρο, λευκό και γκρι), προκειμένου να υποστηριχθεί ο  κοινωφελής σκοπός της οργάνωσης.

Δείτε εδώ πώς μπορείτε να αποκτήσετε τις μεταξοτυπίες.

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

Γεννήθηκε το 1987στη Narbonne, της Γαλλίας και αποφοίτησε με πτυχίο Art & Design. Σε ηλικία 13 ετών, άρχισε να εργάζεται ως καλλιτέχνης του δρόμου, δημιουργώντας γκράφιτι σε τοίχους διαφόρων πόλεων σε Γαλλία και Ευρώπη.

Σε ορισμένα από τα έργα του ενσωματώνει γνωστές μάρκες θέλοντας να θίξει τον καταναλωτισμό και την εξάρτηση που έχουν οι άνθρωποι στα υλικά αγαθά. Μέσα από τα συγκεκριμένα έργα φαίνεται η δύναμη των γραφιστικών εμπορικών σημάτων και η υποσυνείδητη επίδραση που έχει στο ασυνείδητο και στην αισθητικής μας.

Για τον εαυτό του δηλώνει ότι είναι απλά οπαδός των καλλιτεχνών της «pop art» την οποία αναμιγνύει με επιρροές από street art. Τα πρώτα έργα του ήταν εμπνευσμένα από Γαλλο-Βελγικά κόμικς όπως «Lucky Luke» «Τεντέν» «Αστερίξ» κλπ. Για το θέμα αυτό, δημιούργησε μια σειρά που ξεπούλησε σε 2 εβδομάδες και ονομαζόταν “Mixed n Pop”. Τα υλικά ήταν πολύ διαφορετικά, χωρίς κολλάζ μόνο ζωγραφική και κολλάζ με αληθινές πέτρες Swarovski.

Σύμφωνα με τους προκατόχους καλλιτέχνες της pop τέχνης, ο Aiiroh χρησιμοποιεί μικτές και σύγχρονες τεχνικές όπως επικόλληση κρύσταλλων Swarovski, ακρυλικό χρώμα, στένσιλ, κ.α

Τα τελευταία τρία χρόνια, επικεντρώθηκε στην εκ νέου ερμηνεία γνωστών φιγούρων και pop χαρακτήρες μέσα από τις αφίσες που βρίσκει στους δρόμους του Παρισιού, τη Μασσαλία, Λυών, Τουλούζη, Narbonne, δίπλα στα παλαιά του «σημεία» γκράφιτι.

Είναι ιδιαίτερα γνωστός καλλιτέχνης στη Γαλλία, την Ελβετία και τις ΗΠΑ.

Λίγα λόγια για την Κapopoulos FINE Arts Gallery

To έργο «ΗΟPE» παραχωρήθηκε από τον καλλιτέχνη και την Κapopoulos FINE Arts Gallery αποκλειστικά για τους σκοπούς της ενίσχυσης του έργου της ΗΟPEgenesis.

Αποσυνδέοντας την υψηλή αξία από την υψηλή τιμή, από την ίδρυσή της η Gallery το 1991, όταν η τέχνη στην Ελλάδα έμοιαζε ν’ αφορά σε όλο και λιγότερους, η Κapopoulos FINE Arts Gallery επέλεξε να τοποθετηθεί στο αντίθετο ρεύμα, με ορίζοντα το ανεκτίμητο να είναι προσβάσιμο. Η απομυθοποίηση της ελιτίστικης πρακτικής, που καθιστούσε την τέχνη δυσπρόσιτη στα όρια της απαγόρευσης, ήταν θέμα χρόνου.

Μέσω των εκθέσεων και των δημοπρασιών τους, συνεχίζουν και σήμερα εντατικά την πορεία που εισήγαγε και καθιέρωσε τη μοντέρνα τέχνη στην Ελλάδα, αποδομώντας το κατεστημένο στην τέχνη: επανασυστήνοντας καθιερωμένους Έλληνες καλλιτέχνες, ανακαλύπτοντας νέους δημιουργούς με ισχυρή διεθνή ταυτότητα, και εντοπίζοντας τον πραγματικό οργανικό ρόλο της τέχνης στην εξωστρέφεια, την καθημερινή δημιουργία και την απόλαυση ενός σύγχρονου οπτικού πολιτισμού.