Η επιστολή του Δημάρχου Αλίμου στους μαθητές ενόψει Πανελληνίων κάνει σήμερα τον γύρο του διαδικτύου

Η επιστολή του Δημάρχου Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη που έστειλε προσωπικά στους μαθητές της τελευταίας τάξης των Λυκείων του Αλίμου, ενόψει των Πανελλαδικών εξετάσεων κάνει το γύρο του διαδικτύου και συγκινεί για τα όμορφα και από καρδιάς λόγια εμψύχωσης και στήριξης.

Με αυτή του την επιστολή θέλει να τονίσει στους μαθητές που αυτή τη περίοδο είναι ιδιαιτέρως αγχωμένοι ότι οι πανελλήνιες  δεν πρέπει να συνδέονται με την αξία τους ως άτομα ούτε η αποτυχία ή η επιτυχία να καθορίζουν την αυτοεκτίμησή τους. Κρίνονται μόνο για τις γνώσεις τους στα συγκεκριμένα αντικείμενα τη συγκεκριμένη στιγμή. Επίσης η εισαγωγή σε κάποια σχολή δεν εξασφαλίζει ταυτόχρονα επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία. Είναι σημαντικό οι μαθητές μέσα από αυτή την εμπειρία να μάθουν να αγαπούν τη μάθηση και να προσπαθούν να πετυχαίνουν τους στόχους του λαμβάνοντας αποφάσεις και παίρνοντας πρωτοβουλίες καθώς εισέρχονται στην ενήλικη φάση της ζωής τους.

Αξίζει να σημειωθεί η παραίνεσή του: ” Πίστεψε στις ικανότητές σου, δείξε δύναμη, υπομονή και επιμονή και πάλεψε για την επιτυχία. Να θυμάσαι ότι ο κάθε αγώνας κερδίζεται, όταν η προσπάθεια καταβάλλεται μέχρι την τελευταία στιγμή”.

Δείτε τη συγκινητική επιστολή του Δημάρχου: