Η Επιτροπή των Ειδικών αύριο αποφασίζει και για τις σχολικές εκδρομές – Θα δοθεί “πράσινο φως”;

Η Επιτροπή των Ειδικών αύριο αποφασίζει και για τις σχολικές εκδρομές - Θα δοθεί "πράσινο φως";

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο Τετάρτη κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων  θα συζητηθεί  κατά πόσο η μικρή αποκλιμάκωση στους σκληρούς δείκτες θα επιτρέψει άρση κάποιων περιοριστικών μέτρων. Βέβαια, σύμφωνα με πληροφορίες του infokids.gr, όλα δείχνουν πως η κοινωνία θα αρχίσει να προχωρά προς μια μορφή ελευθερίας, χωρίς αυτό όμως να δίνει το μήνυμα πως είμαστε έτοιμοι για χαλάρωση όλων των μέτρων.

Έτσι, αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί η επιστροφή των ορθίων στα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης. Πρόκειται για ένα μέτρο που επί της ουσίας δεν τηρούνταν καθώς σε αρκετά καταστήματα, από τη στιγμή που απελευθερώθηκε το ωράριο και επέστρεψε η μουσική, έκαναν την εμφάνιση τους και οι όρθιοι πελάτες.

Την ίδια ώρα, φαίνεται ότι δίνεται το πράσινο φως και για την πραγματοποίηση των σχολικών εκδρομών.

Παράλληλα, η επιτροπή θα ανάψει το “πράσινο” φως για την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα κάτι που είχαν αρνηθεί σε προηγούμενες συνεδριάσεις.

Τι θα γίνει όμως με τα Καρναβάλια;

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις προβληματίζουν πολύ τους ειδικούς, οι οποίοι δεν φαίνονται  έτοιμοι να δώσουν το ok για πλήρη ελευθερία στη διοργάνωση καρναβαλικών εκδηλώσεων. Τα μέλη της επιτροπής δεν επιθυμούν την πλήρη απαγόρευση τους από την άλλη και αναζητούν την χρυσή τομή, ώστε να αποφευχθεί μια ενδεχόμενη διασπορά της νόσου που θα έθετε σε κίνδυνο το Πάσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί προσανατολίζονται να απαγορεύσουν τις παρελάσεις των καρναβαλιστών, στις οποίες δεν μπορεί να τηρηθεί κανένα μέτρο προστασίας ή να γίνει έλεγχος στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και να επιτρέψουν αποκριάτικες εκδηλώσεις που η συμμετοχή θα είναι σαφώς μικρότερη, θα γίνονται σε εξωτερικούς χώρους και θα τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο δάσκαλος έδωσε την πιο μεγάλη χαρά σε μαθητή του με αναπηρία και μας κατασυγκίνησε (video)

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας ξεσπά για τον παιδεραστή πρώην ντράμερ: “Το στομάχι μας είναι ανακατεμένο”

Ένα στα 1000 παιδιά γεννιέται με συγγενή καρδιοπάθεια – Kλειδί για τη σωστή αντιμετώπιση είναι η έγκαιρη διάγνωση