«Η παιδεία είναι το πιο ισχυρό όπλο, που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να αλλάξουμε τον κόσμο»

«Η παιδεία είναι το πιο ισχυρό όπλο, που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να αλλάξουμε τον κόσμο»

Με αυτή την εμβληματική φράση ο Νέλσον Μαντέλα κατάφερε να αποδώσει το πόσο σημαντικό είναι να επενδύουμε διαρκώς στην απόκτηση γνώσης αλλά και να αναδείξει την δύναμη της εκπαίδευσης.

Η ουσία της εκπαίδευσης δεν σχετίζεται με τη βαθμοθηρία, την απόκτηση πτυχίων και τη συσσώρευση εγκυκλοπαιδικών γνώσεων. Εκπαίδευση σημαίνει εμφύτευση ηθικών αξιών, θετική σκέψη, στάση βοήθειας, στάση προσφοράς στην κοινωνία.

Στο χέρι μας είναι να εμφυσήσουμε από μικρά στα παιδιά την όρεξη για απόκτηση γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων, που θα τα βοηθήσουν να πραγματοποιήσει τα μελλοντικά του σχέδια, να εργαστεί μέσα στην κοινωνία και να δημιουργήσει έναν καλύτερο κόσμο.

Τα παιδιά που συνειδητοποιούν ότι μαθαίνουν για να υλοποιήσουν το δικό τους όνειρο ή για να ολοκληρωθούν ως προσωπικότητες, αντανακλούν κάτι το ιδιαίτερο. Τα παιδιά αυτά δεν το βάζουν εύκολα κάτω μόλις συναντήσουν κάποιες δυσκολίες.

Η γνώση είναι δύναμη

Μια από τις οnline αξιόλογες εκπαιδευτικές προτάσεις που έχουμε ξεχωρίσει και ακολουθούμε οικογενειακώς με τα έφηβα παιδιά μου είναι οι ομιλίες της Ελληνικής Αγωγής.

Με ελεύθερη πρόσβαση και χωρίς κανένα οικονομικό αντίτιμο μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσω του καναλιού της Ελληνικής Αγωγής στο Youtube διαλέξεις καθηγητών, επιστημόνων, ιστορικών για μια σειρά από ενδιαφέροντα ζητήματα που άπτονται μιας ευρείας γκάμας επιστημονικών πεδίων όπως η φιλοσοφία, η Ιστορία, η πολιτική, η γλωσσολογία.

Με “όπλο” την επιστημονική γνώση μπορούμε να χαράξουμε τα χνάρια για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας. Μόνο έτσι θα εξοβελίσουμε την ψευδοεπιστήμη και τις ψευδοειδήσεις που ανθούν και πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα χάρη στα νέα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Γυρίζουμε τις καταστάσεις υπέρ ημών και εξελισσόμαστε πνευματικά και προσωπικά γνωρίζοντας ανθρώπους που καθοδηγούν την προσωπική μας εξέλιξη!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Λ. Κηφισίας 125, Αθήνα

210.5221314

info@ellinikiagogi.gr

Ellinikiagogi.gr