Η συγκλονιστική ιστορία μιας παρένθετης μητέρας και των 4 παιδιών που έφερε στον κόσμο για μία οικογένεια

Η απόκτηση παιδιού με τη βοήθεια παρένθετης μητέρας αποτελεί μία εναλλακτική λύση στην υπογονιμότητα, την οποία όλο και περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν τα τελευταία χρόνια.

Η ιστορία μιας γυναίκας που έγινε παρένθετη μητέρα και έφερε στον κόσμο όχι ένα αλλά τέσσερα παιδιά για ένα μόνο ζευγάρι έγινε video για το site motherly.com και συγκινεί.

Η απαρχή του ταξιδιού για το ζευγάρι και την παρένθετη

Η Jessica Pretz είχε ήδη 3 δικά της παιδιά και είχε γεννήσει δίδυμα για άλλο ένα ζευγάρι, όταν αποφάσισε να συναντήσει τους Sharon και Lake, οι οποίοι ήθελαν όσο τίποτα να γίνουν γονείς.

Όπως δήλωσε η ίδια ένιωσε κάτι πολύ δυνατό όταν συνάντησε για πρώτη φορά το ζευγάρι: “Ήταν όπως όταν συναντάς κάποιον και ξέρεις ότι είστε πλασμένοι ο ένας για τον άλλο. Νιώσαμε μια δυνατή σύνδεση εξ αρχής”.

Στη διάρκεια της πρώτης εγκυμοσύνης για το ζευγάρι όλη τους η οικογένεια ήταν στο πλευρό της Jessica, κάτι που όπως διευκρινίζει η ίδια δεν συμβαίνει συχνά και δεν είναι ο κανόνας σε μια παρένθετη εγκυμοσύνη.

“Η σχέση που έχω αναπτύξει με τους Sharon και Lake είναι μοναδική. Η οικογένειά τους ενεπλάκη πολύ στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ήθελαν να είναι κομμάτι της, να συμμετέχουν, να βοηθούν σε όλα. Οι ίδιοι μοιράζονται ένα επίπεδο επικοινωνίας το οποίο σέβομαι πολύ, όπως και εκείνοι τα δικά μου όρια”, λέει συγκεκριμένα η γυναίκα στο video.

Στην διάρκεια του πρώτου τοκετού, οι γονείς ήταν στο πλευρό της επιτόκου και είδαν την κόρη τους αμέσως μόλις γεννήθηκε. Όταν ρώτησαν τη Jessica αν θα ήθελε να φέρει στον κόσμο και το αδερφάκι του μικρού κοριτσιού εκείνη δεν είχε δεύτερες σκέψεις, είπε αμέσως το “ναι”. Σε λιγότερο από δύο χρόνια, λοιπόν, το ζευγάρι είχε αποκτήσει δύο παιδιά και η Jessica ένιωθε ευτυχής και περήφανη που κατάφερε να χαρίσει τόση ευτυχία σε δύο καλούς ανθρώπους.

Οι δεύτερες σκέψεις για μια ακόμη εγκυμοσύνη

Μετά και την δεύτερη εγκυμοσύνη η γυναίκα δίσταζε να κάνει ξανά το ίδιο βήμα και ήθελε να αφοσιωθεί στην οικογένειά της.

“Ήξερα ότι το ζευγάρι θα ήθελε να αποκτήσει και άλλο παιδί, αλλά εγώ μετρούσα ήδη πέντε υγιείς εγκυμοσύνες και φυσιολογικούς τοκετούς. Δεν είχα καμία επιπλοκή μέχρι στιγμής και φοβόμουν μήπως κάτι πήγαινε στραβά. Με βαριά καρδιά τους πρότεινα να δοκιμάσουν με άλλη παρένθετη, καθώς επιθυμούσα να ασχοληθώ με τα παιδιά μου και να αφήσω το σώμα μου να ξεκουραστεί”, αναφέρει στο video για τους δισταγμούς της για μια ακόμη εγκυμοσύνη.

Παρ’ όλα αυτά και έπειτα από όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, αποφάσισε να χαρίσει άλλο ένα δώρο στο αγαπητό της ζευγάρι. Η ίδια νόμιζε πως θα γεννούσε ένα μωράκι, όταν το υπερηχογράφημα έδειξε πως στην κοιλιά της φιλοξενούσε δίδυμα.

“Η απόφαση να γεννήσω τα παιδιά αυτού του ζευγαριού δεν ήταν δύσκολη. Είμαι μεγάλο κομμάτι της ζωής τους και της ιστορίας των παιδιών τους. Θα ένιωθα πολύ άσχημα αν δεν βοηθούσα την οικογένεια”, παραδέχεται πιο μετά στο video.

Παρακολουθώντας τις σκηνές καταλαβαίνει κανείς το δέσιμο, την αγάπη και τη στήριξη μεταξύ των τριών ανθρώπων που έφεραν στη ζωή τέσσερα υγιή παιδιά.

Πώς το δέχτηκε η οικογένειά της

Όσο για το πώς αισθάνεται η Jessica ως παρένθετη μητέρα, η ίδια εξομολογείται: “Το καλύτερο κομμάτι είναι να βλέπεις το ζευγάρι να γίνεται οικογένεια. Να παρατηρείς τα βλέμματά τους όταν κρατούν στα χέρια τους το παιδί τους. Είναι πραγματικά τιμή να σου εμπιστεύονται τέτοια ευθύνη. Είναι τιμή να φέρνεις στη ζωή τα αξιαγάπητα αυτά μωρά”.

Πώς αντέδρασε η οικογένειά της; Τα παιδιά μου είναι πολύ υποστηρικτικά. Η οικογένειά μου με στηρίζει και είναι υπερήφανη για την χαρά που μοιράζω στους άλλους. Το ζευγάρι για το οποίο γέννησα τέσσερα παιδιά είναι πλέον φίλοι μας. Επικοινωνούμε συχνά και συζητάμε για θέματα που αφορούν στα παιδιά και την ανατροφή τους ή τις σχέσεις και την καθημερινότητα.”, αναφέρει ενώ συνεχίζει λέγοντας πως θεωρεί ότι αυτή της η πράξη έδειξε στα παιδιά της τι σημαίνει αλτρουϊσμός, γενναιοδωρία και συμπόνια. Τι σημαίνει να νοιάζεσαι για τους άλλους.

Δείτε στο video ολόκληρη την ιστορία και σκηνές από τη γέννηση του δεύτερου παιδιού του ζευγαριού: