Με voucher στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα παιδιά μαμάδων που εργάζονται στο Δημόσιο

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη, 16 Ιουλίου, με τον Πρόεδρο, κ. Γιάννη Πάιδα, και τον Γενικό Γραμματέα, κ. Δημήτρη Μπράτη, της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (Α.Δ.Ε.Δ.Υ.).

Αφορμή της συνάντησης ήταν η ικανοποίηση από πλευράς Υπουργείου του χρόνιου αιτήματος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για ισότιμη πρόσβαση των δημοσίων υπαλλήλων στο πρόγραμμα χορήγησης voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα 13 Ιουλίου, ψηφίστηκαν από τη Βουλή οι διατάξεις που θεσπίζουν νέο διευρυμένο πρόγραμμα κουπονιών για βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Για πρώτη φορά, λοιπόν, χορηγείται η δυνατότητα σε μητέρες που εργάζονται στο Δημόσιο, τους Ο.Τ.Α και τα Ν.Π.Δ.Δ. να είναι δικαιούχοι κουπονιών για την ένταξη των παιδιών τους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς στο πλαίσιο της διεύρυνσης του προγράμματος με τα voucher ήδη ψηφίστηκε από τη βουλή.

Οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ  εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την ικανοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος της ΑΔΕΔΥ. Όπως ανέφερε το προεδρείο η Κυβέρνηση με την ένταξη των υπαλλήλων του δημοσίου στο πρόγραμμα διορθώνει μια αδικία χρόνων εις βάρος εργαζόμενων του δημόσιου τομέα – που άλλωστε η ΑΔΕΔΥ είχε θέσει στην Πολιτεία από το 2014.

Η κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, από την πλευρά της, ενημέρωσε πως στόχος του νέου προγράμματος 15.000 νέων δικαιούχων που θα χρηματοδοτηθεί με 30 εκατ. εξ ολοκλήρου από το Υπουργείο Εργασίας είναι να διορθωθούν οι στρεβλώσεις του προγράμματος ΕΣΠΑ.

Το Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», οποίο απέκλειε τις εργαζόμενες μητέρες του δημόσιου τομέα, οι οποίες ενώ πληρούσαν τα εισοδηματικά κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα, αποκλείονταν λόγω του τομέα απασχόλησής τους.

Επιπλέον, τόνισε ότι το παράλληλο πρόγραμμα αυξάνει τόσο τον αριθμό των παιδιών όσο και τον αριθμό των ωφελούμενων μητέρων, σύμφωνα με την προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού.