Και όμως συνέβη – Κλείδωσαν το σχολείο για τριήμερο και άφησαν μέσα τους μαθητές

Ένα απίστευτο περιστατικό που συνέβη την περασμένη Παρασκευή 5 Ιουνίου στο 1ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας ήρθε στο φως της δημοσιότητας σήμερα.

Κλείδωσαν το σχολείο για τριήμερο και άφησαν μέσα τους μαθητές

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του e-ptolemeos.gr, η τάξη της Α’ Λυκείου που έκανε μάθημα την τελευταία ώρα του σχολείου – το μοναδικό τμήμα που είχε μάθημα εκείνη την ώρα- είχε μείνει στην αίθουσά της, με μια καθηγήτρια και τέσσερις μαθητές. Επίσης, στο σχολείο υπήρχε και μια καθαρίστρια, που είχε μείνει πίσω για να καθαρίσει.

Όταν τέλειωσε το μάθημα, όμως, οι μαθητές και η καθηγήτρια, διαπίστωσαν ότι το σχολείο ήταν κλειδωμένο, με την καθαρίστρια να μην έχει κλειδιά, ενώ η άλλη καθαρίστρια που είχε κλειδιά στη διάθεσή της, είχε σχολάσει λίγη ώρα νωρίτερα.

Στο σχολείο δεν υπήρχε ούτε ο διευθυντής, που είχε αποχωρήσει λίγα λεπτά πιο πριν, ενώ με την αποχώρηση του διευθυντή έφυγε και ο φύλακας, έχοντας κλειδώσει και το προαύλιο.

Συνεπώς, οι μαθητές όταν τέλειωσαν το μάθημα, διαπίστωσαν ότι είχαν κλειδωθεί μέσα! Έτσι, προσπάθησαν να βρουν κάποια ανοιχτή πόρτα και τελικά βρήκαν μια που άνοιγε από μέσα και μπόρεσαν να βγουν στο προαύλιο.

Πώς κατάφεραν να φύγουν από το σχολείο

Το ευτύχημα ήταν πως ένας μαθητής είχε μαζί του κινητό και ειδοποίησε τον διευθυντή του σχολείου, που επέστρεψε προκειμένου να…ξεκλειδώσει τους μαθητές, την καθηγήτρια και την καθαρίστρια!