Καταγγελία γονέων: “Ανοίξτε και τα ΚΔΑΠ μαζί με τους παιδικούς σταθμούς”

Το άνοιγμα των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών προγραμματίστηκε για τις 17 Μαΐου όμως μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα για τα δημοτικά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ).

Βάσει της τελευταίας ΚΥΑ συνεχίζεται η αναστολή λειτουργίας των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π)., για το διάστημα ισχύος της ανωτέρω υπουργικής απόφασης (υπό, στ. 5) και συγκεκριμένα: από τη Δευτέρα 10 Μαϊου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα 17 Μαϊου 2021 και ώρα 6:00».

Μάλιστα, στο Ιnfokids.gr, έχουμε γίνει δέκτες παραπόνων από γονείς που ρωτούν γιατί δεν έχει ανακοινωθεί το άνοιγμα των ΚΔΑΠ μαζί με τους παιδικούς σταθμούς και συνεχίζει να είναι σε εκκρεμότητα το τι μέλλει γενέσθαι με τη λειτουργία τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η επιστολή του ΠΑΣΕΚΔΑΠ (Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) που τονίζεται μεταξύ άλλων ότι με αφορμή διοικητικές διαδικασίες που “τρέχουν” αυτές τις μέρες για τη δράση της “Εναρμόνισης Οικογενειακής-επαγγελματικής ζωής”, οι μητέρες διαμαρτύρονται έντονα και ζητούν να επαναλειτουργήσουν τα ΚΔΑΠ στις 17/05, αφού τα παιδιά έτσι κι αλλιώς θα υποβάλλονται σε self test για να πηγαίνουν το πρωί στο σχολείο.

Το self test εχέγγυο για την ασφαλή επαναλειτουργία τους

Τα self test σε συνδυασμό με την τήρηση όλων των άλλων προβλεπόμενων μέτρων προφύλαξης από τη διάδοση του covid-19 (μάσκες, αποστάσεις, συχνή εφαρμογή αντισηπτικού υγρού, συνεχής αερισμός χώρων, κλπ) θέτουν τις προϋποθέσεις για την ασφαλή επαναλειτουργία των ΚΔΑΠ, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά να επιστρέψουν στις αγαπημένες τους δραστηριότητες που τόσο στερήθηκαν 6 μήνες τώρα, με ο,τι συνέπειες μπορεί να έχει ήδη αυτό επιφέρει στην ομαλή συναισθηματική, σωματική, ψυχολογική και κοινωνική τους ανάπτυξη.