Καθ. Επιδημιολογίας: “Αν συνεχιστούν τα κρούσματα να μην ανοίξουν τον Σεπτέμβριο τα σχολεία”

Το άνοιγμα των σχολείων και ο καθορισμός των προϋποθέσεων ασφαλούς επιστροφής των μαθητών στα θρανία συνεχίζει να αποτελεί “γρίφο” τόσο για την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας όσο και για την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων που όπως έχουν ανακοινώσει μέχρι το τέλος Αυγούστου θα προβούν στις σχετικές ανακοινώσεις.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, σε σημερινή ραδιοφωνική της συνέντευξη στα Παραπολιτικά 90,1 αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο κρίσιμο ζήτημα της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς εν μέσω της καθημερινής αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

“Αν συνεχιστούν τα κρούσματα να μην ανοίξουν τον Σεπτέμβριο τα σχολεία”

Ειδικότερα, η καθηγήτρια επιδημιολογίας δήλωσε: «Αν συνεχίσουμε να έχουμε κρούσματα θα προσπαθούσα να μην ανοίξω τα σχολεία. Θα φρόντιζα να βρω κονδύλια για να δώσω σε κάθε παιδί ένα tablet και θα έβρισκα τρόπο με τις εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες διαδικτύου να έχουν όλοι διαδίκτυο αν είναι δυνατόν δωρεάν. Δεν νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε να αραιώσουμε τα παιδιά… Φαίνεται ότι τα παιδιά κάτω των 10 μεταδίδουν λίγο λιγότερο, τα μεγαλύτερα μεταδίδουν όσο και οι ενήλικες. Μάσκες στα μεγάλα παιδιά; Είναι δύσκολο αλλά δεν βλέπω ότι θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε κανονικά».