Κεραμέως: “Δεν θα χαθεί το έτος, μπορεί να γίνουν μαθήματα και τη Μ. Εβδομάδα”

Από σήμερα Τετάρτη 11 Μαρτίου και για 14 ημέρες, δηλαδή μέχρι τις 31 του ίδιου μήνα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλης της χώρας, δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά, συγχρόνως και όλα τα φροντιστήρια.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αργά χθες το βράδυ μίλησε για τους τρόπους με τους οποίους ενδέχεται να αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες των μαθημάτων λόγω του κλεισίματος των σχολείων.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης, επεσήμανε πως «δεν υπάρχει καμία ανησυχία για το διδακτικό έτος. Θα ολοκληρωθεί κανονικά η σχολική χρονιά, δεν χρειάζεται να ανησυχούν οι μαθητές και οι φοιτητές».

Συγχρόνως είπε πως θα αναπροσαρμοστούν οι διδακτικές ώρες από 45 σε 35 λεπτά και θα καταργηθούν οι περίπατοι, οι οποίοι είναι δύο ανά μήνα για κάθε σχολείο, ενώ εξετάζει μαθήματα και τη Μεγάλη Εβδομάδα η υπ. Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Αναφορικά με τα σχολεία που είναι ήδη κλειστά και τα οποία θα χάσουν περισσότερες ημέρες, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι «θα εξεταστεί ακόμη και το ενδεχόμενο να γίνουν μαθήματα σε ημέρες των διακοπών για το Πάσχα», ενώ τόνισε ότι «εφ’ όσον παραταθούν τα μέτρα, δεν αποκλείεται και η παράταση του διδακτικού έτους».

Να επιδείξουν προσοχή και οι μαθητές για να προστατεύσουν τους οικείους τους

Η υπουργός επανέλαβε ότι οι μαθητές θα πρέπει να ακολουθήσουν τους κανόνες πρόληψης ενάντια στον κορωνοϊό που ισχύουν για όλους, τονίζοντας ότι δεν σημαίνει πως επειδή τα σχολεία είναι κλειστά θα πρέπει τα παιδιά να βρίσκονται σε καφετέριες ή σε πάρτι, και σημειώνοντας ότι θα πρέπει να τηρούν σχολαστικά τα μέσα προσωπικής υγιεινής για την προστασία των ίδιων, των γονέων και των παππούδων τους.

«Σε αυτή τη φάση το υπουργείο εξετάζει όλες τις πιθανές δυνατότητες που μπορεί να μας παρέχει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση ώστε να διατηρήσουν οι μαθητές την επαφή με την εκπαιδευτική διαδικασία σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί» δήλωσε από την πλευρά της η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Προς ματαίωση και οι μαθητικές παρελάσεις εξαιτίας του κορωνοϊού

Σε ό,τι αφορά την διεξαγωγή των μαθητικών παρελάσεων, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να μην γίνουν οι μαθητικές παρελάσεις για την 25η Μαρτίου, σημείωσε ωστόσο, ότι όλα τα σενάρια μελετώνται από την κυβέρνηση.

Ειδικότερα για ό,τι αφορά στη λειτουργία των πανεπιστημίων, η υπουργός ανέφερε ότι μελετάται ακόμη και η πιθανότητα για εξ αποστάσεως εκπαίδευση, προκειμένου να μη χαθεί το εξάμηνο.