Κεραμέως: “Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε τίποτα να μην μπει εμπόδιο στην πρόοδο των παιδιών μας”

Κεραμέως: "Δεν κλείνουμε τα σχολεία. Δεν υπάρχει μαζική διασπορά στις τάξεις"

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ αναφέρθηκε εκτενώς σε μια σειρά από εκπαιδευτικά ζητήματα που απασχολούν την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα.

Για την ελληνική PISA

“Στόχος μας είναι πάντοτε η διαρκής βελτίωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Η «ελληνική PISA» είναι ένα σύστημα που μας βοηθά να καταγράψουμε σε ποιον βαθμό οι μαθητές μας έχουν αφομοιώσει γνώσεις και δεξιότητες που ορίζουν τα προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα, ώστε να σχεδιαστούν στοχευμένες παρεμβάσεις βελτίωσης.

Υλοποιείται με εξετάσεις που πραγματοποιούνται σε 6.000 μαθήτριες και μαθητές από συνολικά 600 Δημοτικά και Γυμνάσια της χώρας, ενώ τα αποτελέσματα είναι ανώνυμα. 

Η πρωτοβουλία μας σκοπεύει στη συγκέντρωση μετρήσιμων δεδομένων, ώστε να μπορέσουμε να εξαγάγουμε συγκεκριμένα συμπεράσματα και βάσει αυτών να σχεδιάσουμε τις εκπαιδευτικές μας πολιτικές.  Η Παιδεία αλλάζει και θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε τίποτα να μην μπει εμπόδιο στην πρόοδο των παιδιών μας.

Για τους φετινούς εισακτέους στα ΑΕΙ

“Ο συνολικός αριθμός εισακτέων στα ΑΕΙ, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες για φέτος ανέρχεται σε 68.394, ενώ τα ίδια τα πανεπιστήμια ζήτησαν μόλις 47.620 εισακτέους.

Πέρυσι εισήχθησαν 60.070 – έμειναν κενές θέσεις είτε λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (η οποία έβαλε τέλος στο φαινόμενο της εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα με πολύ χαμηλούς βαθμούς) είτε επειδή οι υποψήφιοι δεν τις διεκδίκησαν.

Μέλημά μας ήταν και παραμένει να δώσουμε στα παιδιά μας επιλογές, να βρουν τις κλίσεις τους και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Να έχουμε αποφοίτους και όχι «αιώνιους φοιτητές», που δεν αποφοιτούν ποτέ, εις βάρος του εαυτού τους, των οικογενειών τους, των πανεπιστημίων και, εντέλει, της κοινωνίας.

Διαβάστε επίσης:

Και έρχεται μια μέρα που ακούς τον εαυτό σου να μιλάει σαν εκείνη….πάντα η μητέρα είναι δίπλα σου

Στα χέρια της αστυνομίας συμμαθητής του 14χρονου Μάκη – Τον κατέβασαν από το σχολικό

Δολοφονία σοκ στις ΗΠΑ: Ομολόγησε το φόνο του νεογέννητου μωρού της – Το πέταξε από το μπαλκόνι