Στα χέρια της αστυνομίας συμμαθητής του 14χρονου Μάκη – Τον κατέβασαν από το σχολικό

Καταγγελία σοκ: Οδηγός ξέχασε 2χρονη στο σχολικό – Το παιδί εντοπίστηκε 5 ώρες αργότερα

Το συμβάν της συμπλοκής μεταξύ μαθητών του Γυμνασίου, στο οποίο φοιτούσε ο άτυχος 14χρονος Μάκης, το οποίο έλαβε χώρα προ ημερών στο Άλσος Βεΐκου, δεν έληξε εκεί. Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται πλέον ένας από τους “πρωταγωνιστές” της άγριας συμπλοκής, αφού οι αστυνομικοί χρειάστηκε να εισβάλουν στο σχολικό που τον μετέφερε και να τον συλλάβουν.

Οι μαθητές συνεργάστηκαν με τους αστυνομικούς και υπέδειξαν τους δράστες

Για το περιστατικό μίλησε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο Γιώργος Γρηγοριάδης, αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ Βορειοανατολικής Αττικής. Όπως είπε, το σήμα που αρχικά έλαβαν ήταν για εξαφανισμένο ανήλικο μέσα στο πάρκο. Αφού έφτασαν στο σημείο, ωστόσο, έμαθαν για τη συμπλοκή κατά την οποία, μάλιστα, βγήκαν και μαχαίρια.

Το σημαντικό, όπως ανέφερε, ήταν η συνεισφορά των υπόλοιπων μαθητών για την σύλληψη των δραστών. Σε απόλυτη συνεργασία με τους αστυνομικούς οι μαθητές υπέδειξαν τους δράστες και εξήγησαν τι έχει συμβεί.

Σύμφωνα με τον κ. Γρηγοριάδη η πρώτη σύλληψη έγινε μέσα στο πάρκο όπου είχαν παραμείνει τρεις δράστες. Στην θέα της Ομάδας ΔΙΑΣ ο ένας από αυτούς αποπειράθηκε να δραπετεύσει. Η δεύτερη σύλληψη έγινε μέσα στο σχολικό που μετάφερε τα παιδιά πίσω στο σχολείο. Εκεί επέβαινε ο δράστης που πιθανόν προκάλεσε την μαχαιριά στον ανήλικο.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Όταν έφτασαν στο σημείο οι Αστυνομικοί, έπειτα από επικοινωνία με τον οδηγό του λεωφορείου, ο οποίος τους άνοιξε να μπουν και αφού οι συμμαθητές του και ο οδηγός υπέδειξαν ποιος ήταν ο δράστης, ο οδηγός του λεωφορείου με δάκρυα στα μάτια, όπως του μετέφεραν οι συνάδελφοί του, τους έδειξε την κατάσταση της επιβίβασης στο σχολικό. Εκεί φαινόταν σβησμένο το όνομα του άτυχου 14χρονου που αυτοκτόνησε.

Ο κ. Γρηγοριάδης απηύθυνε έκκληση προς τους μαθητές να εμπιστεύονται τους αστυνομικούς. «Είμαστε εδώ για να υπηρετούμε και να προστατεύουμε», είπε και τόνισε ότι «η ντροπή δεν είναι στο θύμα είναι στον θύτη. Πρέπει να ντρέπονται για αυτά που κάνουν. Δεν είναι σχολικός εκφοβισμός αυτό που κάνουν, είναι βία».

Διαβάστε ακόμα:

Μαμάδες, σας έχουμε τις 7 καλύτερες συμβουλές για την προστασία των μαλλιών το καλοκαίρι!

Φρίκη στον Βόλο: Έβαζε τη 10χρονη κόρη του να γδύνεται και ασελγούσε πάνω της

Πέρσι το παιδί το ξέχασαν στο σχολικό, φέτος ο Φίλιππος γυρνά με μώλωπες στο σπίτι