Κλειστά όλα τα φροντιστήρια – Τι ζήτησε η Νίκη Κεραμέως από τον ΕΟΔΥ για την ασφάλεια των μαθητών

Κλείνουν ΟΛΑ τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, μέσης εκπαίδευσης και κέντρα μελέτης για 14 ημέρες, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Νίκη Κεραμέως: Ζήτησα από τον ΕΟΔΥ να κλείσουν τα φροντιστήρια

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ τόνισε ότι ζήτησε από τον ΕΟΔΥ να διατάξει το κλείσιμο φροντιστηρίων και πάσης φύσεως εξωσχολικών δομών εκπαίδευσης στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ποιες εκπαιδευτικές δομές κλείνουν λόγω κορονοϊού

Την απαγόρευση λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλων των βαθμίδων για 14 ημέρες, απο αύριο,  για την πρόληψη εξάπλωσης του κοροναϊού προβλέπει Κοινή Απόφαση των υπουργών Παιδείας Ν. Κεραμέως και Υγείας Β. Κικίλια Κατόπιν εισήγησης της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Λοιμωξιολόγων .

Το μέτρο αφορά σε σχολεία, πανεπιστήμια και λοιπές εκπαιδευτικές δομές που εποπτεύονται από το Υπ. Παιδείας, όπως ΙΕΚ, ΣΔΕ, ΚΔΒΜ και φροντιστήρια.

Οι δομές αναστέλλουν τη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία (αλλά όχι και την εξ’αποστάσεως), καθώς και συναθροίσεις, όπως σε εστιατόρια, βιβλιοθήκες, αναγνωστήρια κλπ.

Οι διοικητικές υπηρεσίες και οι εστίες στέγασης θα λειτουργούν κανονικά ενώ η έρευνα στα Πανεπιστήμια θα διενεργείται απρόσκοπτα.

Τι απαγορεύει και τι επιτρέπει η Υπουργική Απόφαση;

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση απαγορεύονται:

Η μαζική συνάθροιση σε ένα χώρο.
Η παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών με φυσική παρουσία (επομένως η παρουσία μαθητών, σπουδαστών, φοιτητών στην εκπαιδευτική μονάδα)

Επιτρέπονται:

Η παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών εξ αποστάσεως
Η παρουσία μεμονωμένων εκπαιδευτικών στο χώρο για απολύτως απαραίτητες ενέργειες (πχ την υποστήριξη της διαδικτυακής διδασκαλίας)
Η παροχή διοικητικών υπηρεσιών (αυτό ισχύει αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς ιδιωτικών σχολείων και όχι για όσους έχουν προσληφθεί σε Φροντιστήριο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή Κέντρο Ξένων Γλωσσών, οι οποίοι έχουν ως μόνη υποχρέωση την παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών)