Κορονoϊός: Ύποπτο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη

Συναγερμός σήμανε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, για ύποπτο κρούσμα κορονoϊού.

Είναι το πρώτο ύποπτο κρούσμα που ελέγχεται στη Θεσσαλονίκη και, σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Παναγιώτη Παντελιάδη, πρόκειται για άνδρα μέσης ηλικίας με συμπτώματα του ιού. Ο ασθενής εισήχθη το μεσημέρι στο νοσοκομείο και αμέσως κινήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ο άνδρας έχει τεθεί σε καραντίνα στο ΑΧΕΠΑ και δείγμα εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ, ώστε να εξακριβωθεί αν πρόκειται για κρούσμα του θανατηφόρου ιού ή απλή περίπτωση γρίπης.

«Είχε ταξιδέψει στην Γουχάν»

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», πρόκειται για 62χρονο που είχε ταξιδέψει στην Γουχάν πριν 20 ημέρες, την περιοχή δηλαδή της Κίνας από όπου ξεκίνησε ο φονικός ιός. Ο άνδρας ένιωσε συμπτώματα ίωσης, πήγε στο νοσοκομείο όπου ανέφερε το ταξιδιωτικό του ιστορικό και αμέσως σήμανε συναγερμός. Εκτός από τον ίδιο ελέγχονται και κοντινά του πρόσωπα.

Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα

Το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς που ορίστηκαν από το υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση κρουσμάτων κοροναϊού στην Ελλάδα. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένεται να βγουν αύριο.