Ξεκινούν σήμερα τα ραντεβού για τον εμβολιασμό εφήβων 15-17 ετών κατά της Covid-19

Ξεκινούν σήμερα τα ραντεβού για τον εμβολιασμό εφήβων 15-17 ετών κατά της Covid-19

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό οι έφηβοι από 15 έως 17 ετών. Μετά και την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για εμβολιασμό των παιδιών που είναι γεννημένα μέχρι και 31/12/2005, οι γονείς των παιδιών αυτών μπορούν από σήμερα να κλείνουν ραντεβού για αυτά, με το εμβόλιο της Pfizer.

Το ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών θα μπορεί να γίνεται από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr με κωδικούς Taxisnet και το ραντεβού θα μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς που ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί. Επίσης, το ραντεβού του παιδιού θα μπορεί να κλειστεί στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία, προσκομίζοντας ο γονέας τα ταυτοποιητικά στοιχεία τα δικά του και του παιδιού.

Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

Μεγάλο βάρος της εκστρατείας εμβολιασμού πέφτει πλέον στις νεότερες ηλικίες αλλά και σε μια σημαντική μερίδα πολιτών άνω των 50 που ακόμα δεν έχουν αποφασίσει να εμβολιαστούν.

Εμβολιασμοί μαθητών: Διευκρινίσεις Θεμιστοκλέους για τους 15- 17 ετών

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, διευκρινίζει, ότι συμπεριλαμβάνονται ότι δικαίωμα εμβολιασμού έχουν όσοι έχουν κλείσει τα 15, δηλαδή οι γεννημένοι έως 15/07/2006.

ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ ΑΝΑ ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ

Την εβδομάδα που μας πέρασε έσπασε το φράγμα του 70% πλήρως εμβολιασμένων για τα άτομα άνω των 60 ετών. Συγκεκριμένα, στους πολίτες άνω των 60 ετών, το 71,5% έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, το 75,5% έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση και το ποσοστό αυτό θα ανέλθει κοντά στο 80% αν υπολογίσουμε τα ραντεβού.

Για την ηλικιακή ομάδα 25-29, το 37% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 41%.

Για την ηλικιακή ομάδα 18-24, το 24% έχει ήδη εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 29%.

Σήμερα αναμένεται να φτάσουμε τα 9,5 εκατ. εμβολιασμών στη χώρα από την έναρξη της επιχείρησης «Ελευθερία». Αγγίζουν πλέον τα 5,5 εκατ. όσοι έχουν εμβολιαστεί με τη α’ δόση του εμβολίου και τα 4,5 εκατ. όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Παρόλο που η Εθνική Επιτροπή εμβολιασμών συνιστά το εμβολίο της Pfizer σε όλους τους έφηβους, είναι μεγάλη η μερίδα των επιστημόνων που δηλώνουν προβληματισμένοι, καθώς επιμένουν ότι είναι περισσότερο σημαντικό να εμβολιαστούν πρώτα τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά και τα παιδιά που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου.

Η παιδίατρος κ. Άννα Παρδάλη, για παράδειγμα, η οποία μίλησε πρόσφατα στο Infokids.gr είπε χαρακτηριστικά, ότι “Αν με ρωτάτε για το θέμα των φόβων των γονιών, που είναι απόλυτα φυσιολογικοί, να θυμίσουμε ότι η Επιτροπή Εμβολιασμών έδωσε την οδηγία να πάρουν προτεραιότητα οι ομάδες αυξημένου ρίσκου που είναι ευάλωτες. Στο σημείο αυτό θέλω να βάλω έναν αστερίσκο και να τονίσω, ότι συνηθίζουμε στην κατηγορία αυτή να βάζουμε παιδιά με χρόνια νοσήματα, ανασοκατεσταλμένα, σοβαρά καρδιολογικά, σοβαρά αναπνευστικά, νεφρικά κ.λ.π., όμως αυτό που έχει φανεί, γενικά στις λοιμώξεις του αναπνευστικού αλλά και σε αυτόν τον ιό είναι, ότι και τα υπέρβαρα άτομα νοσούν πολύ.”

Διαβάστε ακόμα

H 12χρονη Λεμονιά έσωσε άνθρωπο από πνιγμό, χάρη στις πρώτες βοήθειες που έμαθε στο σχολείο

Αλεξανδρούπολη: 2χρονος έπεσε από μπαλκόνι – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Στην εντατική ξανά ο 16χρονος Νικόλας που τραυματίστηκε σε βουτιά