Λαμία: Δυο παιδάκια μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο με εγκαύματα από βραστό γάλα

Στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας μεταφέρθηκαν εσπευσμένα πριν από λίγο δυο παιδάκια ηλίκιας ενός και δύο μόλις ετών έχοντας υποστεί εγκαύματα.

Πώς τραυματίστηκαν τα παιδάκια

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Lamiareport.gr τα παιδάκια που έκλαιγαν και υπέφεραν από τους πόνους τραυματίστηκαν όταν έπεσε πάνω τους γάλα που έβραζε. Και τα δύο μένουν στο camp Προσφύγων και Μεταναστών στις Θερρμοπύλες και κλήθηκε άμεσα στο ΕΚΑΒ.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι πρόκειται για δύο παιδάκια Σύριων, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι ηλικίας ενός και δύο ετών, αντίστοιχα.

Πρώτες βοήθειες εγκαύματος: Πώς να αντιμετωπίσετε σωστά το τραύμα

Οι πρώτες βοήθειες για τα εγκαύματα είναι κάτι που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε διότι είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα χρειαστούμε αυτές τις γνώσεις είτε στην καθημερινή μας ζωή είτε και σε καταστάσεις επιβίωσης.

1. Ξεπλένουμε με άφθονο φυσιολογικό ορό ή καθαρό νερό την περιοχή (το νερό να τρέχει για 10-15 λεπτά τουλάχιστον στην πληγή).

2. Πλύντε την περιοχή με ουδέτερο σαπούνι ή ήπιο αντισηπτικό διάλυμα.

3. Επαλείφουμε την περιοχή με αντιμικροβιακή αλοιφή ( π.χ. Fusidin, Fusindac, Emfucin).

4. Τυλίγουμε την περιοχή με γάζες.

5. Αν υπάρχουν φουσκάλες ΔΕΝ ΤΙΣ ΣΠΑΜΕ, υπάρχει κίνδυνος να μολυνθεί το έγκαυμα.

6. ΔΕΝ βάζουμε ποτέ ΠΑΓΟ σε έγκαυμα, πολύ πιθανό να χειροτερέψει την κατάσταση.

7. Δαχτυλίδια, ρολόγια και άλλα αντικείμενα πρέπει να αφαιρούνται το συντομότερο.

8. Βαθιά εγκαύματα που έχουν μαυρίσει, όπου φαίνεται ιστός όπως μυς ή οστό και βαθιά εγκαύματα που είναι ανώδυνα (ολικού πάχους) ΠΡΕΠΕΙ να διακομιστούν το συντομότερο σε νοσοκομείο.

Σε κάθε περίπτωση αν δεν είστε σίγουροι για τις πρώτες βοήθειες που προσπαθείτε να προσφέρετε σε περίπτωση εγκαύματος, ξεκινήστε να ρίχνετε νερό στο έγκαυμα και ρωτήστε τηλεφωνικά το κέντρο άμεσης βοήθειεας για περαιτέρω οδηγίες.