“Δεν έπεσε ποτέ θύμα απαγωγής η μικρή Μαντλίν ΜακΚαν. Κάποιοι καλύπτουν το θάνατό της” υποστηρίζει ερευνήτρια

Η υπόθεση της απαγωγής της μικρής  Μαντλίν ΜακΚαν, ενώ έκανε διακοπές με τους γονείς της στο θέρετρο Ocean Club, στην Praia da Luz της Πορτογαλίας, το 2007, είχε συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Σήμερα, ειδική ερευνήτρια και συγγραφέας του βιβλίου «Το προφίλ της Εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚάν» Πατ Μπράουν μίλησε στο δίκτυο news.com.au επιμένοντας ότι η Σκότλαντ Γιάρντ προέβη σε κακοτεχνίες και ξόδεψε χρήμα και χρόνο για την υπόθεση της Μαντλίν.

«Η Μαντλίν είναι νεκρή» είπε η Μπράουν. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξοδεύουμε χρήματα για να ξαναζωντανέψουμε το παιδί» πρόσθεσε.

«Όταν ανέλυσα την υπόθεση, είδα ότι τα αποδεικτικά στοιχεία δεν υποστήριζαν τη θεωρία μίας απαγωγής. Η απαγωγή είναι σχεδόν αδύνατη λόγο του περιορισμένου χρόνου αλλά και στοιχείων. Το πιο πιθανό είναι η Μαντλίν να πέθανε από ατύχημα και κάποιοι να καλύπτουν το θάνατό της» τόνισε η Μπράουν.

«Τα στοιχεία υποστηρίζουν τη θεωρία ενός ατυχήματος λόγω παραμέλησης αλλά και λήψης φαρμάκων, ενδεχομένως. Θεωρώ ότι το πτώμα μεταφέρθηκε σε κάποια απόμερη τοποθεσία και δε θα βρεθεί ποτέ» είπε η ερευνήτρια.

Οι γονείς της μικρής, Κέιτ και Τζέρι ΜακΚάν, έχουν αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη στην εξαφάνιση της μικρής ωστόσο επιμένουν ότι το παιδί τους έχει απαχθεί και δε θα σταματήσουν ποτέ να το αναζητούν.