Μαρκέλλα: Εντοπίστηκε και προσήχθη η γυναίκα που φέρεται να άρπαξε τη 10χρονη

Στην Πιερία εντοπίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα που φέρεται να είναι αυτή που προχώρησε στην αρπαγή της 10χρονης Μαρκέλλας έξω από το σχολείο της στην Κάτω Τούμπα της Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να την προσαγάγουν στην Παραλία Κατερίνης.

Σύμφωνα με τον τηλεποπτικό σταθμό Open, η γυναίκα είναι περίπου 35 ετών, ανήκει στο φιλικό περιβάλλον της οικογένειας και ζούσε με τον εν διαστάσει σύζυγό της και την κόρη της στην περιοχή της Τούμπας, εκεί που έμενε μέχρι και πριν από λίγο καιρό η οικογένεια της μικρής.

Ήταν παλιά γειτόνισσα του μικρού κοριτσιού δηλαδή.

Η προσαγωγή της και η ανάκριση της από τους αστυνομικούς αναμένεται να φωτίσει σκοτεινά σημεία της υπόθεσης.

Η 10χρονη Μαρκέλλα αναγνώρισε την κοκκινομάλλα που φέρεται να την άρπαξε, αλλά προς το παρόν το κίνητρο της πράξης παραμένει αδιευκρίνιστο.

Κοκτέιλ ναρκωτικών στο αίμα της 10χρονης

Την ίδια στιγμή ρωτηματικά έχει προκαλέσει στις Αρχές η η ανίχνευση κοκτέιλ ναρκωτικών στον οργανισμό της 10χρονης Μαρκέλλας, η οποία παραμένει υπό την προστασία της Εισαγγελίας Ανηλίκων σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
Όπως προέκυψε από τις τοξικολογικές εξετάσεις, πρόκειται για συνδυασμό κατασταλτικών και διεγερτικών -το λεγόμενο «speedball»– τα οποία όμως δρουν ξεχωριστά.

Τα ηρεμιστικά χάπια που δόθηκαν στη 10χρονη μαθήτρια προκαλούν αμνησία, ενώ επιφέρουν και μείωση των αναστολών. Από την άλλη πλευρά, η κοκαΐνη που της χορηγήθηκε, κρατά σε εγρήγορση τον οργανισμό, ώστε να μην πέσει σε λήθαργο.

Ιατροδικαστής η οποία συμμετέχει στην ομάδα που εξετάζει τη μικρή μίλησε σχετικά με τον εντοπισμό των ουσιών στον οργανισμό της ανήλικης, τονίζοντας πως «είμαστε ακόμα στην αρχή της ανάλυσης».

Ειδικότερα, η Ελένη Ζαγγελίδου μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε ότι «Από τη στιγμή που έχουν διαρρεύσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό, πραγματικά ναι οι εξετάσεις έδειξαν ότι υπάρχουν κάποιες ψυχοτρόπες ουσίες στη μικρή. Αυτό που μπορώ να σας πω επίσης είναι ότι είμαστε ακόμα στην αρχή της ανάλυσης και έχουμε ακόμα κάποιες μέρες μπροστά μας για να τη διεκπεραιώσουμε».

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι γενικότερα οι ουσίες αυτές δεν δίνονται ενέσιμα, σπανίως η μία από της δύο ναι, αλλά σε γενικότερο πλαίσιο δεν δίνονται ενέσιμα. Εδώ το παιδί δεν είχε τέτοια ευρήματα», συμπλήρωσε η ιατροδικαστής.

Η μικρή Μαρκέλλα είχε εξαφανιστεί το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, ενώ επέστρεφε στο σπίτι της μαζί με έναν συμμαθητή της. Σύμφωνα με τα όσα είπε η ίδια αλλά και ο συμμαθητής της, την φώναξε μια κοκκινομάλλα γυναίκα. Το κορίτσι πήγε προς το μέρος της και τα ίχνη της χάθηκαν για 44 ώρες, οπότε και βρέθηκε να περιπλανιέται μόνη στην περιοχή της Καλαμαριάς.