Μαρούσι: Τραυματίστηκε δασκάλα που πήγε στο σχολείο να κάνει τηλεκπαίδευση

H κακοκαιρία Ελπίδα με το τσουχτερό κρύο και τις έντονες χιονοπτώσεις οδήγησε σε διήμερη αναστολή της λειτουργίας των σχολείων στην Αττική και σε πολλές περιοχές στη χώρα, και οι εκπαιδευτικοί κλήθηκαν να κάνουν τα μαθήματά τους με τηλεκπαίδευση.

Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής που πήγε το πρωί στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου για να κάνει το διαδικτυακό της μάθημα από την τάξη, υπέστη ατύχημα στο προαύλιο του σχολείου. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου η δασκάλα γλίστρησε στο παγωμένο προαύλιο του σχολείου, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με κάκωση μαλακών μορίων και να της χορηγηθούν και τρεις ημέρες αναρρωτικής άδειας. Όπως τονίζουν οι εκπαιδευτικοί δεν τίθεται ζήτημα  υποχρεωτικότητας να οργανώσουν από το σπίτι τους την τηλεκπαίδευση με τα δικά τους μέσα, καθώς δεν υπήρξε κάποια μέριμνα από το υπουργείο Παιδείας για τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό τους προκειμένου να φέρουν εις πέρας την εξ αποστάσεως διδασκαλία εν μέσω κακοκαιρίας.

Τι καταγγέλουν οι εκπαιδευτικοί για τον τραυματισμό της δασκάλας

«Ευτυχώς που η συνάδελφός μας δεν έπαθε και χειρότερα λόγω της εμμονής της ανίκανης και ανάλγητης πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ και των αρμοδίων εκπροσώπων της της Διεύθυνσης Π. Ε. Β΄Αθήνας που επιμένουν να εκφοβίζουν – εκβιάζουν τους εκπαιδευτικούς με παράνομες ανυπόγραφες εντολές περί παροχής τηλεκπαίδευσης χρησιμοποιώντας επικοινωνιακές τακτικές προς τους γονείς και την κοινωνία προκειμένου να καλύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους για την πλήρη εγκατάλειψη των Δημόσιων Σχολείων της χώρας χωρίς μέτρα προστασίας έναντι του ιού covid 19 αλλά και χωρίς υποδομές και τεχνολογικό εξοπλισμό» τονίζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών.

Πώς συνεβη ο τραυματισμος τησ δασκαλασ

«Το πρωί της 24ης Ιανουαρίου 2022 συνάδελφός μας εκπαιδευτικός της Φυσικής Αγωγής προσερχόμενη στο σχολείο που υπηρετεί (11ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου) προκειμένου να παρέχει σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση στους μαθητές της από τη σχολική της μονάδα, παρά την οδηγία απαγόρευσης άσκοπων μετακινήσεων από την Πολιτική Προστασία για όλη τη διάρκεια την 24ης Ιανουαρίου, γλίστρισε στο παγωμένο προαύλιο του σχολείου με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με κάκωση μαλακών μορίων και να της χορηγηθούν και τρεις ημέρες αναρρωτικής άδειας.

Ευχόμαστε περαστικά στην συνάδελφό μας γυμνάστρια του 11ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου και είμαστε δίπλα της για ό, τι χρειαστεί και οι ευθύνες για αυτό που της συνέβη σε ώρα υπηρεσίας θα αναζητηθούν και όσοι της έχουν θα λάβουν τα επίχειρα των πράξεων τους. Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να επιληφθεί άμεσα του θέματος.”

Διαβάστε επίσης:

4 λόγοι που θα γίνει υποχρεωτικά διήμερη τηλεκπαίδευση στα κλειστά σχολεία – Σφοδρές αντιδράσεις από εκπαιδευτικούς

Πολύτιμες συμβουλές για να αποφύγουμε τη πτώση όταν περπατάμε στο χιόνι ή στο παγωμένο δρόμο

Με αρνητικό rapid test ο εμβολιασμός παιδιών που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα

ΕΦΕΤ: Αυτό είναι το τρόφιμο που ανακαλείται λόγω σαλμονέλας