Μείνε σπίτι και γίνε μικρός αρχιτέκτονας με τις πιο φανταστικές κατασκευές!

Ευλογώντας τα γένια τους -και πολύ καλά κάνοντας, δηλαδή- οι μηχανικοί λένε, ότι το καλύτερο φάρμακο κατά του κορωνοϊού το έχουν φτιάξει αρχιτέκτονες, γιατί πώς αλλιώς θα μέναμε σπίτι;

Γεγονός είναι, ότι αυτές τις μέρες οι περισσότεροι από εμάς έχουμε «ευχαριστηθεί» το σπίτι μας περισσότερο από ποτέ. Το έχουμε ξαναγνωρίσει, έχουμε κάνει μικρές ή μεγαλύτερες αλλαγές με σκοπό να διευκολύνουμε την καθημερινότητά μας τις ατελείωτες ώρες που περνάμε σε αυτό και έχουμε σίγουρα εντοπίσει σημεία που μας ενοχλούν. Το ίδιοι ισχύει και για τα παιδιά που έχουν «μετακομίσει» τα παιχνίδια τους σε κάθε του γωνιά, έχουν αξιοποιήσει κάθε του χώρο και το έχουν μετατρέψει σε σχολείο, φροντιστήριο, γυμναστήριο και χώρο αθλοπαιδιών.

Γνωρίζοντας την ανάγκη των παιδιών να πραγματώνουν τις φανταστικές τους ιδέες και την προτίμησή τους σε απλά υλικά που υπάρχουν ήδη στο σπίτι, το κορυφαίο αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners στο Λονδίνο δημοσίευσε πρόσφατα μια σειρά από… αρχιτεκτονικές προκλήσεις για παιδιά, όπως το να χτίσουν έναν χάρτινο ουρανοξύστη και να δημιουργήσουν μια πόλη!

Η πρωτοβουλία  #architecturefromhome έχει σκοπό να διασκεδάσει τα παιδιά, ωστόσο ταυτόχρονα και έμμεσα τα διδάσκει τις αρχές της μηχανικής.

Μέσα από τα παρακάτω projects τα παιδιά καλούνται να παίξουν, να κατασκευάσουν, να ζωγραφίσουν και να σκεφτούν σαν… αρχιτέκτονες. Και πέρα από την κατασκευή πόλεων, τα παιδιά μαθαίνουν και να ζωγραφίζουν δέντρα!

worksheet-showing-drawing-techniques

Η μέθοδός τους είναι πολύ απλή: Οι γονείς απλά εκτυπώνουν για τα παιδιά τα έτοιμα σχέδια και εκείνα τα κόβουν με το ψαλίδι, τα χρωματίζουν και τα κολλούν σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην κάθε εκτύπωση. Στη συνέχεια μπορούν αν θέλουν να φωτογραφίσουν τα έργα τους και να τα στείλουν στο email του αρχιτεκτονικού γραφείου που τα αναρτά στη σελίδα του.

Αυτή, όμως, δεν είναι η μοναδική εταιρία που δημιούργησε μια τέτοια «παροχή» για τα παιδιά. Η επίσης βρετανική εταιρεία νέων τεχνολογιών Dyson που σχεδιάζει και κατασκευάζει ηλεκτρικές οικιακές συσκευές, ετοίμασε για τα παιδιά 44 μηχανολογικές και επιστημονικές δραστηριότητες για να δοκιμάσουν στο σπίτι, όπως ένα αυτοκίνητο που κινείται με την «ισχύ» ενός μπαλονιού και μια γέφυρα φτιαγμένη από… σπαγγέτι!

Δείτε τον μπαλονο-αυτοκίνητο εδώ:

Και τη γέφυρα από σπαγγέτι εδώ:

Και δείτε τις υπόλοιπες διασκεδαστικές προτάσεις της εταιρείας εδώ.

Πηγή: dezeen.com