“Μένουμε Σπίτι – Με την υγεία δεν παίζουμε ποτέ!”: Ένα video animation συμβουλεύει τα παιδιά για τον κορωνοϊό

Με αφορμή το “Μένουμε Σπίτι”, ένα νέο video animation θα προβάλλεται καθημερινά από ελληνικό παιδικό τηλεοπτικό κανάλι σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας θέλοντας να εξηγήσει στα παιδιά με έξυπνο τρόπο ποια μέτρα προφύλαξης πρέπει να τηρούν έναντι του κορωνοϊού τώρα που τα σχολεία έκλεισαν και κάθονται στο σπίτι μαζί με τους γονείς!

Μπορεί τα σχολεία να σταμάτησαν για λίγο, όμως τα μαθήματα για να αποφεύγουμε τις ιώσεις…συνεχίζονται! Με σύνθημα το “Με την υγεία δεν παίζουμε ποτέ!” μέσω αυτού του animation τα παιδιά θα ενημερωθούν για τα 6 πράγματα που πρέπει να τηρούν για όσο διάστημα Μένουμε Σπίτι ώστε να προστατευτούν από τον κορωνοϊό.

6 μαθήματα για το πώς να προφυλαχθούν από τον κορωνοϊό τώρα που Μένουμε Σπίτι

  1. Πλένουμε συχνά και πολύ καλά τα χέρια μας. Πριν και μετά από κάθε φαγητό και παιχνίδι.
  2. Όταν βήχουμε ή φτερνιζόμαστε καλύπτουμε στο στόμα και την μύτη μας με τον αγκώνα. Αμέσως μετά πλένουμε τα χέρια μας.
  3. Αν βγούμε μια βόλτα ή πάμε να αθληθούμε με τον μπαμπά ή τη μαμά μας, πηγαίνουμε σε χώρους που δεν έχει άλλα παιδάκια. Προσοχή! ΔΕΝ πάμε σε χώρους που έχει πολύ κόσμο και έχουμε πάντα υγρό αντισηπτικό ή μαντηλάκια καθαρά.
  4. Και για λίγο διάστημα μένουμε μακριά από τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας.
  5. Όταν γυρίζουμε σπίτι καθαρίζουμε καλά το tablet και τον υπολογιστή μας. Στέλνουμε μήνυμα στους φίλους μας να κάνουν το ίδιο. Εσύ πόσες φορές το καθάρισες σήμερα;
  6. ΔΕΝ ξεχνάμε τα βιβλία και τα μαθήματά μας. Σύντομα θα είμαστε και πάλι στα θρανία!!!

Αυτό είναι το video animation