Μην ξεκινήσετε για εκδρομή φέτος το Πάσχα αν δεν δείτε το παρακάτω video

Μπορεί το Πάσχα να είναι μία εβδομάδα μακριά, αλλά εσείς ήδη έχετε στο μυαλό σας την εκδρομή σας στο χωριό μαζί με την οικογένειά σας.

Σκέφτεστε πόσο όμορφα θα περάσετε εκεί. Πόσο θα χαλαρώσετε και θα ανανεωθείτε. Πριν, ξεκινήσετε, όμως για τις διακοπές σας διαβάστε το παρακάτω κείμενο και δείτε το video που το συνοδεύει. Είναι για το καλό σας.

Πόσες φορές μπήκατε στο αυτοκίνητο και δεν φορέσατε την ζώνη σας; Ακόμα χειρότερα, πόσες φορές μπήκατε στο αυτοκίνητο με τα παιδιά και τα αφήσατε να καθίσουν στο πίσω κάθισμα χωρίς ειδικό καθισματάκι ή ζώνη, επειδή δεν θα ταξιδεύατε για πολλή ώρα;

Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.), «Πάνος Μυλωνάς», η μη χρήση ζώνης ασφαλείας είναι μια από τις 4 βασικές αιτίες θανάτου σε τροχαία δυστυχήματα, ενώ 600 επιβάτες αυτοκινήτων στην Ευρώπη, κατά τη διάρκεια ενός χρόνου, επέζησαν από σφοδρή σύγκρουση, επειδή φορούσαν ζώνη ασφαλείας.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ευρύτερου κοινού, αλλά και της 11ης Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφαλείας, που έλαβε χώρα από τις 18 έως ις 24 Μαρτίου, εντάσσεται και η νέα καμπάνια του Ι.Ο.ΑΣ.“…There is a reason”, Always belt-up («Βάλε ζώνη…Υπάρχει λόγος»), που ξεκίνησε να προβάλλεται πανελλαδικά από τη Δευτέρα 19 Μαρτίου, ως κοινωνικό μήνυμα προσφοράς από όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας με σύμφωνη απόφαση του ΕΣΡ.

Το βίντεο της καμπάνιας χρησιμοποιεί προηγμένες τεχνολογικά εφαρμογές για να δείξει πόσο κρίσιμη για την ανθρώπινη ζωή είναι η ζώνη ασφαλείας στα οχήματα. Η έμπνευση και η δημιουργία ανήκει στο Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» με την υποστήριξη ερευνητικού προγράμματος του Toyota Fund For Europe.

«Στόχος μας είναι να δείξουμε τους σοβαρούς κινδύνους που καραδωκούν από τη μη χρήση της ζώνης ασφαλείας, δείχνοντας την αλήθεια με τρόπο άμεσο και επιμορφωτικό», επισημαίνει η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ., κα Βασιλική Μυλωνά.  «Με τη χρήση της τεχνολογίας, θέλουμε ο θεατής του βίντεο, ανεξαρτήτως ηλικίας, να μην κλείσει τα μάτια μπροστά στη σκληρή πραγματικότητα, αλλά να την κοιτάξει κατάματα. Γιατί… Υπάρχει λόγος!».

Να θυμάστε – όπως επισημαίνει και ο Ι.Ο.ΑΣ., ότι η χρήση ζώνης ασφαλείας είναι απαραίτητη ακόμα και στα πίσω καθίσματα, καθώς σε περίπτωση σύγκρουσης κινδυνεύουν θανάσιμα, όχι μόνο οι πίσω αλλά και οι επιβάτες των μπροστινών καθισμάτων. Επιπλέον, στα παιδιά με ύψος μέχρι 1,35 cm, η χρήση ζώνης ασφαλείας θα πρέπει να συνοδεύεται από ειδικό κάθισμα, ειδάλλως, δεν προσφέρει επαρκή προστασία.

Δείτε το video και προσοχή στον δρόμο

Περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 210-8620150, 6984111206, www.ioas.gr