Μόσιαλος: Πιο ευάλωτοι οι νέοι στον κορωνοϊό – Τι είπε για μάσκες και τηλεκπαίδευση

Την ανάγκη να υπάρξει μεγαλύτερη προσπάθεια, ούτως ώστε να πειστούν οι γονείς και τα παιδιά ως προς τη χρήση της μάσκας για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, επεσήμανε οκαθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE,  Ηλίας Μόσιαλος.

«Πρέπει να πείσουμε γονείς και παιδιά για τη χρήση μάσκας στα σχολεία». Ξεκαθάρισε, ωστόσο πως κάτι τέτοιο «δεν πρέπει να γίνει με διοικητή εντολή», υπογράμμισε ο κ. Μόσιαλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της τηλεκπαίδευσης, σημειώνοντας πως «ξ τηλεκπαίδευση πρέπει να συνεχιστεί, όχι ως ένα πλάνο B, αλλά ως σύγχρονη διδακτική διδασκαλία», ανέφερε.

Ο κ. Μόσιαλος, εξηγώντας τους λόγους που πρέπει να φορούν μάσκες τα παιδιά, τόνισε πως είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσουν τα οικογενειακά τους πρόσωπα, προσθέτοντας πως ο κίνδυνος της διασποράς δεν αφορά μόνο τους ίδιους, αλλά και την οικογένειά τους.

Ειδικά, όπως σημείωσε, αν υπάρχει μέλος που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες.

Πιο ευάλωτοι οι νέοι στον κορωνοϊό

Παράλληλα, ο καθηγητής σημείωσε πως τα δεδομένα δείχνουν ότι πλέον προσβάλλονται με κορωνοϊό περισσότερο οι νέοι και όχι οι ηλικιωμένοι.

Oι μόνες προβλέψεις που μπορεί να γίνουν για την πορεία των κρουσμάτων αντιστοιχούν για δύο με τέσσερις εβδομάδες, δήλωσε ο κ.Μόσιαλος, αναφερόμενος στην επιδημία στη χώρα.