Νέα δικαστική απόφαση για αποζημίωση στη μικρή Αλεξία: Τι λέει στο Infokids.gr ο πατέρας της

Νέα δικαστική απόφαση για αποζημίωση στη μικρή Αλεξία: Τι λέει στο Infokids.gr ο πατέρας της

της Κλέλιας Κλούντζου

Το δικαστήριο επιδίκασε το ποσό των 250.000 ευρώ, ως αποζημίωση στη μικρή Αλεξία από τις Θεσπιές Βοιωτίας, που τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι το Πάσχα του 2019.

Η οικογένειά της, καταγγέλλει ότι ο κατηγορούμενος αρνείται να καταβάλλει τα χρήματα.

«Αυτός ο άνθρωπος κατέστρεψε τη ζωή του παιδιού μας και αρνείται να καταβάλλει τα χρήματα που ορίζουν τα δικαστήρια. Αυτή η απόφαση αποζημίωσης αφορά στην παραμόρφωση που έχει υποστεί το κορίτσι μας ισοβίως. Έχει κάνει έφεση και κατά της πρώτης αποζημίωσης ύψους 500.000 ευρώ, υποστηρίζοντας ότι αδυνατεί να πληρώσει. Διασκέδαζε ρίχνοντας μπαλωθιές και η σφαίρα του, άφησε ανάπηρη την Αλεξία μας. Είναι ντροπή», δηλώνει στο infokids.gr ο πατέρας της μικρής Λουκάς Σαμαρτζής.

Ο Γολγοθάς της Αλεξίας

Δύο ολόκληρα χρόνια και πέντε μήνες τώρα, η μικρή Αλεξία ανεβαίνει το δικό της Γολγοθά. Οι γιατροί διέγνωσαν αναπηρία πάνω από 95% και η κατάσταση της υγείας της μπορεί να βελτιωθεί, μόνο εάν νοσηλευτεί σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης. Για να γίνει όμως αυτό, απαιτούνται τεράστια χρηματικά ποσά.

«Έχουμε βρει ένα εξειδικευμένο κέντρο στη Θεσσαλονίκη, όμως η θεραπεία της μικρής, κοστίζει περίπου 7.500 ευρώ το μήνα. Είναι αδύνατο να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε οικονομικά, καθώς από την ημέρα του πυροβολισμού, τόσο εγώ όσο και η μητέρα της, παρατήσαμε τις δουλειές μας, για να είμαστε συνεχώς δίπλα στο παιδί μας. Η μόνη ελπίδα μας είναι οι δικαστικές αποφάσεις, τις οποίες ο δράστης αψηφά, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει χρήματα», λέει ο κ. Σαμαρτζής.

Τον Οκτώβριο του 2019, με χρήματα που συγκέντρωσε ο κόσμος, η Αλεξία ταξίδεψε σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στο Αμβούργο της Γερμανίας. Όμως, μετά από πέντε μήνες, λόγω της πανδημίας αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Ελλάδα και έκτοτε έχει σταματήσει τη θεραπεία για την αποκατάσταση της υγείας της.

«Παλεύουμε να συντηρήσουμε την οικογένειά μας με τα χίλια ζόρια. Έχουμε και άλλα δύο παιδιά που είναι στο γυμνάσιο και όπως καταλαβαίνετε, οι απαιτήσεις είναι τεράστιες», δηλώνει ο κύριος Σαμαρτζής.

«Προσχηματική η συγγνώμη του»

«Η συγγνώμη που ζήτησε ο κατηγορούμενος είναι προσχηματική και το αποδεικνύει έμπρακτα. Στην πρώτη αγωγή, το δικαστήριο όρισε ώς προσωρινά εκτελεστό, το ποσό των 50.000 ευρώ από τις 500.000 ευρώ, μέχρι την εκδίκαση στο Εφετείο. Ούτε αυτά τα χρήματα έχει καταβάλλει. Το ποσό που απαιτείται για την αποκατάσταση της υγείας του παιδιού είναι υπέρογκο», δηλώνει η δικηγόρος της οικογένειας της Αλεξίας, Βάσω Τσόνογλου.

Το χρονικό του τραυματισμού

Στις 28 Απριλίου του 2019, ανήμερα του Πάσχα, η 8χρονη τότε Αλεξία, έπαιζε μαζί με τα αδέρφια της στην αυλή του σπιτιού τους, στις Θεσπιές Βοιωτίας. Στο απέναντι χωριό, μία παρέα φίλων διασκέδαζε, ρίχνοντας μπαλωθιές. Η σφαίρα από το όπλο ενός 55χρονου άνδρα, χτύπησε το κοριτσάκι στο κεφάλι.

«Προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε χρήματα για να δώσουμε στο παιδί μας, αυτό που το αξίζει. Παλεύει με όλες τις δυνάμεις της σχεδόν 2,5 χρόνια. Άλλο παιδί δεν θα άντεχε. Είναι δυνατή, γενναία και μαχήτρια. Θέλει να σταθεί στα πόδια της, να πάει στο σχολείο, να δει τους φίλους της, να παίξει όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας της. Όποιος μπορεί ας βοηθήσει», λέει ο κ. Σαμαρτζής.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Αρ.Λογαριασμού 29060617452

ΙΒΑΝ GR9401102900000029060617452

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΛΟΥΚΑΣ ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ

Διαβάστε ακόμα:

Αποζημίωση 1 εκ. ευρώ ζητούν οι γονείς της 8χρονης Αλεξίας – Οι τελευταίες δηλώσεις του δικηγόρου της οικογένειας

“Όποιος πυροβολεί, να μπαίνει αμέσως φυλακή!”: Ο πατέρας της 8χρονης Αλεξίας ζητά δικαίωση

Πρόσωπο με πρόσωπο ο πατέρας της μικρής Αλεξίας και ο 55χρονος κατηγορούμενος : Ένταση στο δικαστήριο