Πότε θα εμβολιαστούν τα παιδιά 5 έως 11 ετών – Απαντά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεoκλής Ζαούτης

Πότε θα εμβολιαστούν τα παιδιά 5 έως 11 ετών – Απαντά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεόκλης Ζαούτης

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, στην πρώτη του συνέντευξη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων για τον εμβολιασμό των παιδιών 5 έως 11 ετών για τον κορωνοϊό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού είναι αποτελεσματικό και ασφαλές καθώς έχουν εμβολιαστεί δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη.

Τι θα ισχύσει για τον εμβολιασμό των παιδιών 5 έως 11 ετών

Ειδικότερα, αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο εμβολιασμού των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών, και σημείωσε ότι δεν υπάρχει κάποια έγκριση ακόμα αλλά αναμένεται το επόμενο διάστημα. Η δόση για τα παιδιά αυτής της ηλικίας θα είναι μικρότερη από εκείνη που χορηγείται στους ενήλικες.

Οι επιπτώσεις του κορωνοϊού στα παιδιά

Αναφέρθηκε επίσης στις συνολικότερες αρνητικές συνέπειες του κορωνοϊού στα παιδιά, που ξεπερνούν, όπως είπε, τη νόσο. Με το κλείσιμο των σχολείων, εξήγησε αυξήθηκαν τα ψυχολογικά προβλήματα, το άγχος και η κατάθλιψη, ενώ μελέτες αναφέρουν ότι αλλάζει ακόμη και το προσδόκιμο ζωής από τις συνέπειες της πανδημίας. Επίσης τόνισε πως η πιθανότητα για long covid στα παιδιά είναι 10%.

Διαβάστε επίσης:

Είναι το “Squid Game” κατάλληλο για παιδιά; -και όσα ακόμα πρέπει να ξέρετε για τη νέα τηλεοπτική τρέλα

Πανικός σε παιδική χαρά της Ραφήνας – Πόρτα καταπλάκωσε 4χρονη

Νέα δικαστική απόφαση για αποζημίωση στη μικρή Αλεξία: Τι λέει στο Infokids.gr ο πατέρας της