Νέα Ιωνία: 11χρονος έπαθε ηλεκτροπληξία σε παιδική χαρά – Ξεσπά ο πατέρας: «Θα μου έλεγαν συλλυπητήρια;»

Τελευταία στιγμή, όπως καταγγέλλουν οι γονείς του, σώθηκε ένα 11χρονο παιδί, όταν το βράδυ της Πέμπτης έπαιζε με τους φίλους του στο πάρκο Μακελαράκη της Νέας Ιωνίας.

Το παιδί ακούμπησε την πίσω πλευρά κολώνας φωτισμού και σύμφωνα με τους γονείς του «τινάχτηκε» από το ρεύμα, καθώς στο μπροστινό της μέρος τα καλώδια ήταν εκτεθειμένα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η μητέρα του 11χρονου είπε ότι «παίζανε μπάλα πολλά παιδιά, κάποια στιγμή φώναξαν όλα τα παιδιά «ο Κωνσταντίνος, ο Κωνσταντίνος….», τον βλέπω, ήταν διπλωμένος στην μέση, έκλαιγε, τον «τίναξε το ρεύμα», έκλαιγε και έλεγε «πονάω, πονάω». Δεν μπορούσε να ανασάνει καλά, είχε δύσπνοια. Από πίσω μου είπε ότι έπιασε την κολώνα και τινάχτηκε από ρεύμα».

Το αγόρι, όπως περιγράφει η μητέρα του, έπεσε στο έδαφος σφαδάζοντας από τους πόνους. Γονείς και περίοικοι έτρεξαν να βοηθήσουν, με τον 11χρονο να παραπονείται για πόνους στην καρδιά.

Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε το παιδί σε νοσοκομείο.

«Του έκαναν τριπλεξ καρδιογράφημα, τον κράτησαν για παρακολούθηση μια ημέρα. Σε χώρους που παίζουν παιδιά, πρέπει να είναι όλοι προσεκτικοί. Εάν ήταν μικρότερος θα είχε πρόβλημα. Όποιος είναι υπεύθυνος να αναλάβει τις ευθύνες του», είπε η μητέρα του, προσθέτοντας πως σύμφωνα με γιατρό, η σωματοδομή του παιδιού απέτρεψε τα χειρότερα.

Σε μηνύσεις εναντίον της οικογένειας απαντάει ο Δήμος

Από την πλευρά του, ο Δήμος Νέας Ιωνίας, που είναι υπεύθυνος για την παιδική χαρά, υποστηρίζει ότι στην συγκεκριμένη κολώνα δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα.

Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου, «Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα ότι μικρό παιδί υπέστη ηλεκτροπληξία, την στιγμή που κατόπιν ελέγχου που διενέργησε η αρμόδια υπηρεσία, δεν υπάρχει καν ρεύμα!»

«Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας να προσφύγουμε στην Δικαιοσύνη», αποκάλυψε η Δήμαρχος, ενώ και η οικογένεια του 11χρονου αναμένεται να κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου.

Ξεσπά ο πατέρας: «Θα μου έλεγαν συλλυπητήρια;»

Ο πατέρας του μικρού Κωνσταντίνου ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει πως ο γιος του ζει από θαύμα. Όπως καταγγέλλει μιλώντας στο Star,  η κατάσταση στις πλατείες της περιοχής δεν είναι και η καλύτερη. Οι γονείς καρδιοχτυπούν κάθε φορά που πηγαίνουν τα παιδιά τους να παίξουν.

Νέα Ιωνία: 11χρονος έπαθε ηλεκτροπληξία ενώ έπαιζε σε παιδική χαρά

«Εγώ θα κινηθώ νομικά κατά παντός υπευθύνου. Δε θα το αφήσω έτσι. Γιατί μπορεί να μην ήταν το παιδί μου, αλλά μπορεί αύριο να είναι άλλο παιδί. Περιμένει ο Δήμος από το γονέα; Δεν υπάρχουν αρμόδια όργανα να ελέγχουν τις πλατείες, ηλεκτρολόγοι, μηχανολόγοι, μηχανικοί, δηλαδή τι κάνουμε;», είπε και πρόσθεσε οργισμένος: Τι θα μου λέγανε ο κρατικός φορέας, δήμος, περιφέρεια, συλλυπητήρια για το παιδί μου; Τι θα μου λέγανε ότι φταίω που τον πάω πλατεία και παίζει; Ότι φταίω που ακούμπησε την κολώνα; 

Προανάκριση για τον 11χρονο που χτυπήθηκε από ρεύμα

Ήδη από την αστυνομία διενεργείται προανάκριση για τον τραυματισμό του μικρού Κωνσταντίνου.

«Ήδη από αυτοψία που έγινε από τον ΔΕΔΔΗΕ θα συντάξει συγκεκριμένη έκθεση ότι αυτές οι κολώνες ηλεκτροφωτισμού δεν ανήκουν στη συντήρηση του ΔΕΔΔΗΕ αλλά ανήκουνε στη συντήρηση και την εγκατάσταση που διενεργεί ο δήμος Νέας Ιωνίας», ανέφερε η δικηγόρος της οικογένειας του 11χρονου.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλαδικές 2023 – Σε ποιες σχολές δείχνουν άνοδο βάσεων τα στατιστικά των βαθμολογιών

«Γιατί με επέλεξε ως υπότροφο ο Ομπάμα»: Η Ελπίδα Κόκκοτα μάς εξηγεί πώς η επιτυχία των γυναικών πάει «χέρι-χέρι» με την ευτυχία

Παρατείνεται η προθεσμία για τις αιτήσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ