Νοσηλεύτρια που μήνες τώρα φροντίζει ασθενείς με Covid-19 δίνει το νεφρό της για να σώσει έναν 2χρονο

Υπάρχουν άγγελοι επί της γης; Δεν είναι λίγοι αυτοί που θα πουν όχι μόνο ότι υπάρχουν, αλλά και ότι μία από αυτούς είναι η Taylor Pikkarainen, μία νοσηλεύτρια από τη Minnesota, η οποία έχει αφιερώσει τους τελευταίους 2 μήνες της ζωής της στο να βοηθά να σωθούν οι ζωές ασθενών με Covid-19 και μάλιστα έχει ταξιδέψει για τον σκοπό αυτό σε διάφορες πολιτείες.

Και σα να μην έφτανε ο αγώνας της αυτός, η 27χρονη πριν από λίγο καιρό προχώρησε σε μία ακόμα μεγαλύτερη θυσία: Γύρισε στην πόλη της για να σώσει τη ζωή ενός μικρού ασθενή, δωρίζοντάς του το νεφρό της!

Όπως η ίδια είπε, μιλώντας στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης “Είναι υπέροχο που ο Bodie είναι υγιής και χαρούμενος! Είμαι τρομερά ευγνώμων!”

Η Pikkarainen έμαθε ότι ο 20 μηνών Bodie έχει ανάγκη από νεφρό πριν από μερικούς μήνες, μέσω της κουνιάδας της, η οποία είναι κολλητή φίλη με τη μαμά του. Το παιδί γεννήθηκε με ένα επικίνδυνο συγγενές νεφρωτικό σύνδρομο, το οποίο αναγκάζει τα νεφρά να αποβάλλουν υπερβολική πρωτεΐνη κατά τη ούρηση, κάτι που σταδιακά οδηγεί σε νεφρική ανεπάρκεια. Ένας από τους μεγαλύτερους αδερφού του, έχει ακριβώς το ίδιο σύνδρομο και έκανε μεταμόσχευση νεφρού πριν από 3 χρόνια. Η μητέρα έγινε τότε δωρητής, οπότε δεν μπορούσε να γίνει ξανά αυτή τη φορά. Επιπλέον, ο μπαμπάς των παιδιών δεν είναι συμβατός δότης, οπότε η οικογένεια βρέθηκε να αναζητά τον άνθρωπο που θα κάνει αυτή τη μεγάλη θυσία.

Και στον δρόμο τους βρέθηκε η Taylor. “Αφού κοίταξα τις πιθανές επιπλοκές που θα είχα δίνοντας το νεφρό μου αποφάσισα να το κάνω -υπάρχει πάντα κίνδυνος όταν υποβάλλεσαι σε ένα χειρουργείο, αλλά στην προκειμένη περίπτωση αυτός δεν έχει να κάνει με κάποια νεφρική πάθηση. Μισή ώρα αργότερα είχα υπέγραψα και η διαδικασία ξεκίνησε”.

Όπως λέει η μαμά του Bodie, δεν θα ξεχάσει ποτέ το απρόσμενο τηλεφώνημα που έλαβα από το νοσοκομείο, όπου την ενημέρωναν ότι είχε βρεθεί δότης για το παιδί της. “Ανακούφιση ήταν το βασικό συναίσθημα”, λέει η μαμά που δεν γνώριζε, ωστόσο, εξαρχής ποιος θα είναι ο δότης.

Λίγες ημέρες πριν το χειρουργείο η νεαρή νοσηλεύτρια αποκαλύφθηκε στη οικογένεια, προκαλώντας σε όλους μεγάλη συγκίνηση. “Είναι δύσκολο να περιγράψω με λόγια αυτό που νιώθω. Δεν μπορώ να πιστέψω, ότι κάποιος που δεν είναι καν μέλος της οικογένειάς μας έδωσε ένα από τα όργανά του για εμάς. Είναι το πιο πολύτιμο δώρο που μπορείς να κάνεις σε κάποιον”, είπε η μαμά του μικρούλη.

Το χειρουργείο της μεταμόσχευσης καθυστέρησε αρκετούς μήνες λόγω Covid-19, ωστόσο έλαβε χώρα τον περασμένο Ιούλιο, την ημέρα των γενεθλίων του Bodie, με την διαδικασία να κρατά περίπου 6 ώρες. Όλα πήγαν πολύ καλά και ο μικρούλης, θα συνεχίσει μεν να λαμβάνει ειδικά φάρμακα για την υπόλοιπη ζωή τους, ωστόσο θα μπορέσει να ζήσει φυσιολογικά!

Η Pikkarainen βγήκε από το νοσοκομείο τρεις ημέρες μετά το χειρουργείο, έχοντας καλή ανάρρωση και βάζοντας σκοπό να δημοσιοποιήσει την ιστορία της προκειμένου να πείσει ακόμα περισσότερους ανθρώπους να γίνουν δωρητές οργάνων.

“Δεν είχα ποτέ ξανά μέχρι σήμερα νοσηλευτεί σε νοσοκομείο, οπότε δεν ήξερα τι να περιμένω. Πίστευα ότι θα είναι πολύ πιο δύσκολο. Πάντως, 100% θα το έκανα ξανά!”, καταλήγει η ίδια.

Πηγή: goodmorningamerica.com