Ο Άη Βασίλης έφτασε στον Πειραιά και μιλά αποκλειστικά στο Infokids – Δείτε πώς θα τον συναντήσουν φέτος τα παιδιά

*της Κλέλιας Κλουντζού

Φέτος, λόγων των μέτρων για τον κορωνοϊό, μην περιμένετε τον Άγιο Βασίλη από την καμινάδα . O Δήμος Πειραιά φέρνει τον αγαπημένο Άγιο των παιδιών μέσω της πλατφόρμας Zoom!

Επιστρατεύστε tablet, τηλέφωνα, laptop ή υπολογιστές, κάντε κράτηση στο τηλέφωνο 6907182414 για την ημέρα και την ώρα που προτιμάτε και χαρίστε στα παιδιά σας ένα μοναδικό δώρο!

Ο Άγιος Βασίλης θα μείνει στον Πειραιά για τρεις ημέρες. Στις 28,29 και 30 Δεκεμβρίου! Βιαστείτε!

Το Infokids.gr  συνάντησε τον αγαπημένο Άγιο των γιορτών και έμαθε τα μυστικά του!

Άη Βασίλης στο Infokids.gr:”Ανυπομονώ να συναντήσω τα αγαπημένα μου παιδιά”

Αγαπητέ Άγιε Bασίλη, φέτος πώς θα τα καταφέρεις να συναντήσεις τα παιδιά εν μέσω πανδημίας;

“Μου είπε ο Δήμαρχος τις προάλλες που πήγα να τον συναντήσω – πως βρήκε την λύση. Και τον άκουσα με μεγάλη προσοχή. Είχα πάει βέβαια αποφασισμένος. Δεν θα φεύγαμε εγώ και τα ξωτικά μου από το γραφείο του εάν δεν βρίσκαμε μια λύση. Και κάπως έτσι γεννήθηκε το Zoom Santa! Μια ψηφιακή πλατφόρμα στην οποία μπορώ να βρίσκομαι με όλους μου τους αγαπημένους μικρούς φίλους που ακούω τόσες μέρες τις ευχές τους και τα αιτήματά τους. Και ήταν όλα τους πολύ καλά παιδιά” !

Ανοίγουν τα tablet, πατούν ένα κουμπί και μπορούν να συνομιλήσουν μαζί σου; Τόσο απλό;

“Θα έλεγα ότι και τα παιδιά αλλά και εγώ (να είναι καλά τα ξωτικά μου), κάναμε τα πάντα για να μην χάσουμε αυτό το ραντεβού. Και ανυπομονώ το ίδιο με τα παιδιά να τα συναντήσω και να τα ακούσω. Ξέρω ότι με την τηλεκπαίδευση έχουν αναπτύξει και άλλο τις γνώσεις τους και είναι έτοιμα και πολύ καλά εξοικειωμένα για να με συναντήσουν”.

Πώς θα ταξιδέψεις από το Βόρειο πόλο σε όλο τον κόσμο αφού απαγορεύονται οι μετακινήσεις; Μήπως ο κορωνοϊός “βάζει φρένο” και στα δώρα των παιδιών;

Θα σας πω ένα μεγάλο μυστικό. Οι παιδικές φωνές είναι αυτές που μπορούν να κάνουν τον κόσμο καλύτερο. Και για αυτό θα κάνουμε τα πάντα για να εισακουστούν. Όσο αφορά την μετακίνησή μου αυτό είναι ένα άλλο μυστικό το οποίο εάν είσαι καλό παιδί θα στο αποκαλύψω….

Θα θέλαμε να στείλεις και εσύ τις δικές σου ευχές για τη νέα χρονιά που έρχεται!

Η μεγάλη μου ευχή αλλά και αίτημα πραγματοποιήθηκε. Βρήκαμε τον τρόπο. Και αυτό σημαίνει πολλά για εμένα. Είμαι ευγνώμων και δεν μπορώ παρά να ανυπομονώ για μια όμορφη χρονιά με υγεία για όλους!

Το Zoom Santa και το Πνεύμα των Χριστουγέννων στο Δήμο Πειραιά

Φέτος , λειτουργήσαμε με όχημα τη φαντασία και όπλο την τεχνολογία, αλλά και την εξοικείωση των παιδιών όλο αυτό το διάστημα του εγκλεισμού με τις ψηφιακές πλατφόρμες. Επίσης, ένας παράγοντας που μας ώθησε να δημιουργήσουμε τον Zoom Santa είναι ότι θέλουμε τα παιδιά να δουν και να αγκαλιάσουν τα ψηφιακά μέσα σε κάθε έκφανσή τους, εκτός δηλαδή της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Θέλουμε να ανυπομονούν να συνομιλήσουν με κάτι που θα τα κάνει χαρούμενα. Και ποιός πιο κατάλληλος από τον Zoom Santa …” δήλωσε η αντιδήμαρχος Επικοινωνίας – Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης και Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων του Δήμου Πειραιά, κα Ανδριάνα Ζαρακέλη.

Στις 28, 29 και 30 Δεκεμβρίου ο Άγιος Βασίλης θα είναι στον Πειραιά! Μπορεί να αιτήματα να είναι πολλά, αλλά έχουμε το πιο εξυπηρετικό τηλεφωνικό κέντρο! Kαλέστε στο 6907182414 και θα σας συμβουλέψουν για να προγραμματίσετε την ημέρα και την ώρα! Τα φετινά Χριστούγεννα έπρεπε να είναι πιο φωτεινά και γιορτινά από ποτέ!

Δώσαμε μια νότα αισιοδοξίας μετά από μια μακρά στενάχωρη περίοδο. Όπως άλλωστε συνηθίζει να λέει και ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης, «η εσωστρέφεια δεν ταιριάζει στον Πειραιά! Ο Πειραιάς οφείλει να αντανακλά αισιοδοξία και να προσβλέπει σε έναν δυναμισμό».

Να αντανακλά γιορτινή λάμψη και φως όπως τα στολισμένα καράβια στο Πασαλιμάνι.

Να φωτίζουν έξυπνα, δυνατά και με πάθος όπως το Δάσος με τα Φωτεινά Αστέρια στο Ρολόι. Και να φέγγει σαν φάρος αισιοδοξίας όπως ο Πύργος του Πειραιά.
Αυτή η ζεστή ατμόσφαιρα θέλουμε να μπει μέσα στα σπίτια των ανθρώπων. Δημιουργήσαμε λοιπόν ένα σύγχρονο πρόγραμμα με δράσεις για άτομα κάθε ηλικίας, και δώσαμε φως στην πόλη του Πειραιά, με μεγάλου μεγέθους εγκαταστάσεις και φωτισμούς.

Ζούμε σε μια εποχή που η τεχνολογία και τα ψηφιακά εργαλεία μπορούν να είναι σύμμαχοί μας για να ξορκίσουμε το κακό και να περιμένουμε την επόμενη μέρα που έχει φτάσει “, δηλώνει η κυρία Ζαρακέλη.