Ο έλεγχος προόδου που δόθηκε στους γονείς μαθητών Α Δημοτικού για την ενεργό συμμετοχή τους στην τηλεκπαίδευση

Η φετινή σχολική χρονιά είναι ιδιάζουσα καθώς η πανδημία έχει δημιουργήσει ένα νέο εκπαιδευτικό τοπίο με αιχμή του δόρατος την τηλεκπαίδευση που πλέον εφαρμόζεται στο σύνολο των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Την περασμένη Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου τα σχολεία έκλεισαν για τις γιορτές των Χριστουγέννων και οι μαθητές Δημοτικού έλαβαν του καθιερωμένους ελέγχους προόδου για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς. Όμως μια ιδιαίτερη έκπληξη περίμενε τους γονείς των μαθητών της Α Δημοτικού σχολείου του Ηρακλείου Κρήτης καθώς ο δάσκαλος Πέτρος Σαββαΐδης τους έδωσε ένα τίτλο προόδου που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε οι μικρότεροι μαθητές του σχολείου να προσαρμοστούν στην διαδικτυακή σχολική πραγματικότητα και να μάθουν να γράφουν και να διαβάζουν εξ αποστάσεως.

Ο εν λόγω τίτλος προόδου που έχει γίνει viral τις τελευταίες μέρες αναφέρει μεταξύ άλλων “Σου απονέμεται ο παρών τίτλος για όλες εκείνες τις φορές που στάθηκες στοργικά πάνω από το παιδί σου για να βεβαιωθείς ότι κατάλαβε τον γραμματικό κανόνα, για όλες εκείνες τις φορές που έτρεξες πανικόβλητος να εκτυπώσεις, να ελέγξεις και να στείλεις πίσω τις εργασίες, για όλα εκείνα τα “ναι σας ακούμε αλλά δεν σας βλέπουμε καλά”, για τα τηλεφωνήματα με τις απορίες και την αγωνία “αν τα κάνετε καλά”.

Το πρωτότυπο και άκρως εύστοχο κείμενο ολοκληρώνεται με την εμπνευσμένη πρόταση – ανακήρυξη “Επισήμως ανακηρύσσεσαι γονέας που επέζησε στην πιο δύσκολη στιγμή της σχολικής χρονιάς 2020-21 και τα κατάφερες μια χαρά, γιατί να θυμάσαι πως πίσω από ένα υπέροχο παιδί κρύβεται ένας γονιός που νομίζει ότι τα κάνει όλα λάθος.

Αυτός είναι ο τίτλος προόδου που αξίζουν όλοι οι γονείς που συμμετείχαν στη τηλεκπαίδευση