Αρχική InfoMommy Υγεία Ο ΕΟΦ προειδοποιεί : Μην χρησιμοποιείτε αυτό το προϊόν - Είναι επικίνδυνο για την υγεία σας

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί : Μην χρησιμοποιείτε αυτό το προϊόν - Είναι επικίνδυνο για την υγεία σας

Ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης από τον Καναδικό Οργανισμό Φαρμάκων (Health Canada), πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι οι καναδικές εταιρείες Aidus International, Hunsing Enterprise και E-Fong Canada Herbal Solution προβαίνουν στην ανάκληση του προϊόντος E-Fong Concentrated Herb Tea Xuduan της εταιρείας Guangdong Yifang Pharmaceutical Co., Ltd Κίνας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Health Canada, το συγκεκριμένο προϊόν κυκλοφορεί είτε σε δοχείο των 100 g είτε σε φακελίσκους του 1,1, g και χρησιμοποιείται από επαγγελματίες της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής και του βελονισμού. Κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου διαπιστώθηκε ότι το προϊόν περιέχει τη φαρμακευτική ουσία μυκοφαινολάτη (mycophenolate) που περιέχεται σε συνταγογραφούμενα φάρμακα για ανοσοκαταστολή.

Συνεπώς, κατά τη χρήση του ανωτέρω μη εγκεκριμένου προϊόντος ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη. Δεδομένου ότι δεν αποκλείεται η διάθεση του προϊόντος είτε με εισαγωγή του από άλλες χώρες είτε μέσω άλλων ιστοτόπων ή/και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι καταναλωτές καλούνται να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του συγκεκριμένου προϊόντος, καθώς και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους.

Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.