Ο μικρός Μπεν που χάθηκε στην Κω θα έκλεινε τα 31 – Η συγκινητική ανάρτηση της μητέρας του

Σήμερα ο Μπεν Νίνταμ θα γινόταν 31 ετών. Ο «μικρός Μπεν», όπως έγινε γνωστός σε ολόκληρο τον κόσμο, εξαφανίστηκε από την Κω τον Ιούλιο του 1991, σε ηλικία 21 μηνών.

Από τότε η οικογένειά του δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να τον αναζητά.

Σήμερα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου μάλιστα έχουν δημιουργηθεί ομάδες για την αναζήτησή του, ανέβηκε ένα συγκινητικό μήνυμα από την μητέρα του Μπεν, Κέρι Νίνταμ.

Διαβάστε επίσης: «Τι κοστίζει σε κάποιον να μου πει τι συνέβη στον γιο μου;»: Η συγκλονιστική έκκληση της μητέρας του αγνοούμενου Μπεν

«Σήμερα θα έπρεπε να είναι άλλη μία γιορτή για τη ζωή σου, αλλά αντ ‘αυτού είναι άλλη μια μέρα που ραγίζει την καρδιά χωρίς εσένα και χωρίς να γνωρίζω πού βρίσκεσαι. Σε αγαπώ με όλη μου την καρδιά και την ψυχή και δεν θα σταματήσω ποτέ να σε ψάχνω Μπεν», αναφέρει το μήνυμα της μητέρας του στο Facebook

Μετά από τις αποτυχημένες πρώτες έρευνες για την υπόθεση εξαφάνισης του μικρού Μπεν, στην Κω, θεωρήθηκε ότι απήχθη. Όμως παρά τις πολυάριθμες αναφορές, ότι το παιδί το έχουν δει σε διάφορα σημεία, παραμένει άφαντο.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ήταν 24 Ιουλίου 1991 όταν ο μικρός Μπεν εξαφανίστηκε ενώ ήταν σε διακοπές με τους γονείς του στην Κωστους παππούδες του που είχαν μεταναστεύσει στο χωριό Ηρακλής.

Την ημέρα της εξαφάνισης του Μπεν είχε αφεθεί στη φροντίδα των παππούδων του, ενώ η μητέρα του, Kerry Needham, πήγε να εργαστεί σε ένα τοπικό ξενοδοχείο. Ο Μπεν μπαινόβγαινε στο σπίτι που η οικογένεια ανακαίνιζε και έπαιζε έξω: Περίπου στης 14:30, οι ενήλικες συνειδητοποίησαν ότι είχε εξαφανιστεί. Η οικογένεια του έψαξε πρώτα την περιοχή για τον Μπεν, υποθέτοντας ότι είχε περιπλανήθηκε μακριά, ή ότι ο έφηβος γιος τους, ο Στίβεν, τον είχε πάρει για βόλτα με το μοτοποδήλατο του.

Όταν τελικά δεν βρήκαν κανένα ίχνος του αγοριού, ενημέρωσαν την αστυνομία. Ωστόσο, η αστυνομία αμφισβήτησε τους Νίνταμ, κρατώντας τους ως κύριους ύποπτους, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η ενημέρωση των αεροδρομίων και των λιμανιών. Τελικά διεύρυναν την αναζήτησή τους για το παιδί και τις επόμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν έρευνες από την Ελληνική Αστυνομία, το στρατό και το Πυροσβεστικό Σώμα. Γρήγορα η υπόθεση εξαφάνισης έκανε τον γύρο του κόσμου και πήρε τεράστιες διαστάσεις. Έγιναν πάρα πολλές έρευνες από την ελληνική και την βρετανική αστυνομία, με έλληνες και ξένους ιδιωτικούς ντέντεκτιβ να προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο.

Τον Οκτώβριο του 2012 η αστυνομία από το Ηνωμένο Βασίλειο ταξίδεψε στην Ελλάδα για να αναζητήσει ένα χώρο που πίστευαν ότι θα μπορούσαν να περιέχουν τα λείψανα του Μπεν. Λίγες μέρες αργότερα, η Ελληνική αστυνομία, επικουρούμενη από μια ομάδα εξειδικευμένων συμβούλων αναζήτησης από την Αστυνομία του Νότιου Γιόρκσαϊρ, ξεκίνησε μια επιχείρηση για να εξετάσει το έδαφος του ακινήτου από το οποίο ο Μπεν εξαφανίστηκε. Η επιχείρηση απέτυχε να εντοπίσει κάποιο ίχνος του παιδιού.