«Ο πολύκροτος γάμος του Καραγκιόζη»: Δείτε την δωρεάν παράσταση θεάτρου σκιών στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) (27/6)

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει παράσταση θεάτρου σκιών, για μικρούς και μεγάλους, την Τρίτη 27 Ιουνίου 2023 (ώρα 21:00), στον εξώστη του κτηρίου του Ιδρύματος, στον Ταύρο.

Ο κύριος Καραγκιόζης Καραγκιοζόπουλος και η δεσποινίς Αγλαΐα Ψωρίλου
σας προσκαλούν να τιμήσετε τους γάμους τους

Ο πλούσιος γέρο-Μανωλάκης θέλει να παντρέψει την αδερφή του, ετών 82 και παρότι η προίκα είναι μεγάλη, δεν βρίσκει γαμπρό. Με τη συνεργασία του Χατζηαβάτη σκαρώνουν ένα σχέδιο και βρίσκουν για γαμπρό τον Καραγκιόζη. Οι καλεσμένοι φτάνουν, ο γάμος τελείται, μα, στο τέλος, όλα ανατρέπονται…

Πάνω από 100 διαφορετικές φιγούρες όλων των αγαπημένων ηρώων του θεάτρου σκιών από διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Ανατολής ζωντανεύουν στον μπερντέ για να παρουσιάσουν μια ακόμα περιπέτεια του αγαπημένου Καραγκιόζη, με παραδοσιακές μουσικές και τραγούδια που συνδέονται με τον γάμο.

Η παράσταση συνοδεύεται από τριμελή ορχήστρα λαϊκών οργάνων, ενώ η ιστορικός Μαρίνα Καψαμπέλη θα παρουσιάσει σύντομα την ιστορία και τη σημασία του έργου.

Συντελεστές

Καραγκιοζοπαίχτης: Νικόλας Τζιβελέκης
Συνεργάτης σκηνής: Απόστολος Γραββάνης
Κύμβαλο, τραγούδι: Κλέαρχος Κορκόβελος
Βιολί: Δημήτρης Λευιτικός
Κιθάρα: Κλεάνθης Γλυνός
Φιγούρες/σκηνικά θεάτρου σκιών: Νικόλας Τζιβελέκης, Δημήτρης Μπερέκος, Μαρία Κακόνι

Η είσοδος είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, στο τηλέφωνο 210 3418051, Δευτ.-Παρ. 10:00-16:00.

ΠΙΟΠ | Ιστορικό Αρχείο

Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, 17778, Ταύρος

210 3418051

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες 2023: Αυτά είναι τα θέματα που “έπεσαν” στα Γερμανικά

«Ένα Σπίτι για το ΑΛΜΑ»: Η Πέννυ Μπαλτατζή και οι Prestige τραγουδούν για καλό σκοπό – Αξίζει να δώσουμε όλοι το παρών (21/6)

Τα παιδιά συμμετέχουν δωρεάν στα εργαστήρια Αρχιτεκτονικού Χώρου και απολαμβάνουν μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία (26-27/6)