Oι μαθητές αυτού του Δημοτικού δημιούργησαν τη δική τους υπηρεσία delivery του κολατσιού με …ρομπότ!

Oι μαθητές αυτού του Δημοτικού δημιούργησαν τη δική τους υπηρεσία delivery του κολατσιού με ...ρομπότ!

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Φρε στα Χανιά μάς εντυπωσίασαν όταν μάθαμε για την μοναδική στο είδος της online υπηρεσίας delivery κολατσιού που σκέφτηκαν και υλοποίησαν στο πλαίσιο των Εργαστηρίων.

Όταν οι μαθητές έχουν όρεξη για…δημιουργίες

Oι μαθητές αυτού του Δημοτικού δημιούργησαν τη δική τους υπηρεσία delivery του κολατσιού με ...ρομπότ!

Και το όνομα αυτής… e-delifre(ι- ντελιφρέ). Τα παιδιά στο πλαίσιο του μαθήματος ένωσαν τις δυνάμεις τους, επιστράτευσαν τις γνώσεις που αποκόμισαν στα εργαστήρια Ρομποτικής και Προγραμματισμού και κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα να δημιουργήσουν τα ρομποτάκια που θα κάνουν delivery, τα κομμάτια πίτσας αλλά και κάθε είδους σχολικό σνακ που θα είναι διαθέσιμο στο σχολείο.

Η πρωτότυπη ιδέα τους ενθουσίασε τους δασκάλους που μεγάλη χαρά τους βοήθησαν να της δώσουν σάρκα και οστά. Στο όλο εγχείρημα συμμετείχαν όλες οι τάξεις του σχολείου και το αποτέλεσμα αποδεικνύει ότι η ισχύς εν τη ενώσει κάνει θαύματα.

Πώς γεννήθηκε η e-delifre

Όπως διαβάζουμε στη σελίδα του σχολείου Πρώτη ημέρα εργαστηρίων σήμερα, ξέρετε από αυτά τα όμορφα που γίνονται στο Δημοτικό Φρε, που οι Φρεδιανοτζιριτζάτζουλες, τρελαίνονται πολύ! Πώς βγήκε η μέρα;

Ξεκίνησε με πιτσομαγειρέματα, από τους πιο μικρούς της παρέας, . Άλλη φάση να γράφεις το γράμμα και άλλη να το στολίζεις με γαλοπούλα, τυρί, σαλτσούλα, να το ψηνεις και έπειτα να το τρως.

Ε και επειδή τα πρωτάκια μας δεν είναι μοναχοφαγάδες, είπαν να φτιάξουν πιτσογράμματα για όλο το σχολείο… Και κάπου εκεί έρχεται ένα stem challenge να κολλήσει.”

Οι γνώσεις STEM αξιοποιήθηκαν με τον καλύτερο τρόπο

Την σκυτάλη της δημιουργικότητας παρέλαβαν οι μαθητές της Ε και ΣΤ που βρήκαν τον τρόπο να μεταφερθούν όλα τα πιτσάκια -κεράσματα σε όλες τις τάξεις σε χρόνο ρεκόρ! Η  e-delifre(ι- ντελιφρέ) μόλις γεννήθηκε! 

Όπως μας ενημέρωσαν “Σε αυτή την εταιρεία υπάρχουν ρομποτάκια που κάνουν delivery, τα κομμάτια πίτσας και όχι μόνο στο σχολείο. Η υπηρεσία είναι δωρεάν και καθένας είναι ελεύθερος να προγραμματίζει το ρομπότ του, σύμφωνα με τις δικές του ανάγκες. Σε μια κοινωνία που σκέφτεται διαφορετικά, πόσο ωραίο θα ήταν η απόκτηση υλικών αγαθών, να μην είναι αυτοσκοπός αλλά να είχαμε όλοι πρόσβαση σε ότι χρειαζόμασταν, χωρίς κόστος… Πόσο πιο δημιουργικοί θα ήμασταν!!! Και κάπου εκεί στις φευγαλέες σκέψεις μας, ακούγονται φωνές και επιφωνήματα, γέλια , χαρές και ενθουσιασμοί, από μακριά.

Το δημόσιο σχολείο στα καλύτερα του

Τα όσα όμορφα και δημιουργικά συνέβησαν στο σχολείο μέσα σε ένα απίστευτο κλίμα ομαδικότητας και συνεργασίας αποδεικνύουν έμπρακτα πως όταν οι δάσκαλοι έχουν μεράκι, το μεταδίδουν στους μαθητές, ανοίγουν τα “φτερά” τους και το όφελος είναι μεγάλο για τη σχολική κοινότητα! Το μάθημα γίνεται διασκέδαση και ευκαιρία για εμπειρίες που θα μείνουν αξέχαστες!

Στεκόμαστε στα λόγια των εκπαιδευτικών του σχολείου που για την εν λόγω δημιουργική δραστηριότητα είπαν χαρακτηριστικά πως “Στο τέλος της ημέρας, τραβιέσαι λίγο πέρα μοναχός, ζαλισμένος από την έκσταση της μαθησιακής διαδικασίας των εργαστηρίων και αποσβολωμένος αναρωτιέσαι αν ονειρεύεσαι…!!!

Μπράβο σε όλους!

Διαβάστε επίσης:

Ανακαλύψαμε την ολοκαίνουργια παιδική χαρά της Αττικής που πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να παίξουν τα παιδιά

Πότε θα δοθούν τα νέα self test στους μαθητές

Σοκ στον Ασπρόπυργο: Παράτησαν βρέφος στον δρόμο και κλείδωσαν 3 παιδιά σε πορτ μπαγκάζ