Οι υπαίθριες τάξεις σε Δημοτικά της Βουλιαγμένης και του Ηρακλείου είναι ένα δώρο για τους μαθητές!

Το καλοκαιρινό σκηνικό είναι οι ιδανικός σύμμαχος των εκπαιδευτικών για να μεταφέρουν το μάθημα από τις σχολικές τάξεις στο προαύλιο του σχολείου και να προσφέρουν στους μαθητές μια εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη!

Ελέω πανδημίας όλο και περισσότερα σχολεία δημιουργούν υπαίθριες τάξεις σε μια προσπάθεια να τηρούνται τα μέτρα προστασίας, αποστασιοποίησης και υγιεινής καθώς ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη που δυστυχώς στα περισσότερα σχολεία της χώρας διαμορφώνεται κατά μέσο όρο στους 20.

Οι μαθητές απολαμβάνουν ιδιαιτέρως αυτόν τον τρόπο μαθήματος που συνδυάζει τη διδασκαλία με την αίσθηση της ασφάλειας και αδημονούν κάθε φορά να πάρουν θέση στο προαύλιο και να παρακολουθήσουν το μάθημα.

Μοιραζόμαστε μαζί σας τις φωτογραφίες από τις υπαίθριες τάξεις που δημιουργήθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Βουλιαγμένης και στο 12ο Δημοτικό Σχολείο  Ηρακλείου Αττικής.

Η δασκάλα της Δ ταξης του Δ τάξης του Δημοτικού της Βουλιαγμένης, Σοφία Κακάτση αποφάσισε να διδάξει Μαθηματικά στο προαύλιο και το μάθημα απογειώθηκε! Οι φιλόξενες κερκίδες του προαυλίου και η σκιά από τα μεγάλα πεύκα του σχολείου αποτέλεσαν σύμμαχο στην εκπαιδευτική διαδικασία και τα παιδιά το απήλαυσαν δεόντως.

Το 12ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Αττικής είναι ένα σχολείο που επενδύει στους μαθητές

Εξίσου όμορφη είναι και η εικόνα που λάβαμε από το υπαίθριο μάθημα για τα παιδιά του Α2 του 12ου Δημοτικού Σχολείου  Ηρακλείου Αττικής.

Όπως δήλωσαν αποκλειστικά στο Ιnfokids.gr εκπρόσωποι από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ” Μακάρι όλα τα σχολεία να ακολουθούσαν αυτή τη μέθοδο διδασκαλίας άσχετα με τις συνθήκες. Είμαστε τυχεροί γιατί το σχολείο μας ακολουθεί μεθόδους σπάνιες για δημόσιο σχολείο. Το μάθημα έξω είναι ένα απ’ αυτά και γενικώς τα παιδιά όλων των τάξεων βγαίνουν συχνά έξω για μάθημα μιας και έχουμε μεγάλη αυλή. Μάλιστα, το μάθημα της θεατρικής αγωγής γίνεται συχνά στο προαύλιο.

Εκμεταλλευτείτε την καλοκαίρια και τις όμορφες σχολικές αυλές ώστε το μάθημα να γίνεται στον καθαρό αέρα

Η υπαίθρια τάξη στο καταπράσινο προαύλιο χώρο του σχολείου δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την σχολική αίθουσα. Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα διαφορετικό μάθημα με χαμόγελα, αφού η φύση πάντα μας φτιάχνει τη διάθεση και τα παιδιά αντιλαμβάνονται ακόμα καλύτερα τον κόσμο με τις αισθήσεις τους! Τα παιδιά αναπνέουν καθαρό αέρα και βρίσκονται σε ένα χαλαρωτικό περιβάλλον, είναι πιο ήρεμα και παρακολουθούν με μεγαλύτερο ενδιαφέρον το μάθημα και αποδεδειγμένα εκλείπουν φαινόμενα συγκρούσεων και καβγάδων μεταξύ συμμαθητών. Μια ιδέα με μηδενικό κόστος, που άλλαξε τη διάθεση όλων των παιδιών και εν μέσω πανδημίας αποτελεί μια έξυπνη πρόταση διδασκαλίας, αξίζει να βρει μιμητές και σε άλλα σχολεία της Ελλάδας!