Θεσσαλονίκη: Απόλυτη φρίκη από τα βίντεο και τις νεώτερες πληροφορίες για τους βιασμούς ανηλίκων από τον θείο

Θεσσαλονίκη: Απόλυτη φρίκη από τα βίντεο και τις νεώτερες πληροφορίες για τους βιασμούς ανηλίκων από τον θείο

Οργή και αποτροπιασμό προκαλεί η νέα υπόθεση παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στη Θεσσαλονίκη που ήρθε στο φως πριν από μερικές ώρες. Ένας 18χρονος αποφάσισε να αποκαλύψει τον εφιάλτη που βίωνε από τα 7 του χρόνια στα χέρια του θείου του, μαζί άλλα δύο παιδιά της οικογένειας.

Όπως αναφέρθηκε και στο αρχικό δημοσίευμα, από τη δικογραφία προέκυψε ότι ο φερόμενος ως δράστης βιντεοσκοπούσε τις αποτρόπαιες πράξεις του. Ωστόσο, καθώς έχουν περάσει οχτώ χρόνια από το 2013, όταν σταμάτησε τη δράση του, είναι δύσκολος ο εντοπισμός αυτών των βίντεο που είχε τραβήξει με το κινητό του τηλέφωνο. Σε κάθε περίπτωση το υλικό αυτό θα αναζητηθεί, καθώς μπορεί να περιέχει αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος του, αλλά και προκειμένου να βρεθεί πού μπορεί να έχουν καταλήξει αυτά τα βίντεο. Ενδοχομένως, δηλαδή, ο δράστης να τα έχει στείλει σε φιλικά του πρόσωπα. Είναι, βέβαια, πολύ πιθανό και να έχουν διαγραφεί.

Τι οδήγησε τον 18χρονο ανηψιό να μιλήσει

Όπως είπε ο 18χρονος στην αστυνομία, αποφάσισε να μιλήσει όταν συνειδητοποίησε ότι ο άνθρωπος που τον βασάνισε όταν ήταν μικρό παιδί παραμένει ατιμώρητος. Οι γονείς του τον άφηναν στη Θεσσαλονίκη στο σπίτι των παππούδων (με τους οποίους συζούσε ο δράστης) και τότε ο θείος του έβρισκε ευκαιρία να ασελγεί σε βάρος του.

Όπως το παλικάρι κατέθεσε: «ο παππούς και η γιαγιά απουσίαζαν, δεν καταλάβαιναν τι μου έκανε. Στερέωνε το κινητό του τηλέφωνο σε ένα έπιπλο και βιντεοσκοπούσε. Δεν μου έδειχνε αυτά που τραβούσε με το κινητό. Μου έδινε δώρα, όπως γλυκά, πατατάκια, με πήγαινε βόλτες με το αυτοκίνητο». Κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια μίας βόλτας με το αυτοκίνητο, ο δράστης οδήγησε το παιδί σε ερημική τοποθεσία και άρχισε να ασελγεί σε βάρος του.

Η κατάθεση του 18χρονου

Σύμφωνα με την ertnews στην κατάθεσή του  18χρονος είπε: «Έκλεισα τα 18 μου χρόνια πριν από ένα μήνα και τότε έκανα μια συζήτηση με τον μπαμπά μου και συνειδητοποίησα ότι ο θείος μου παραμένει ατιμώρητος για αυτά που έκανε και για αυτό το καταγγέλλω.

Είναι αδελφός του μπαμπά μου και μένει με τους γονείς του.

Για τρία ολόκληρα χρόνια, από όταν πήγαινα Α Δημοτικού έως και Γ Δημοτικού, οι γονείς μου επειδή εργαζόντουσαν, ουσιαστικά τον πρώτο χρόνο καθημερινά, ενώ τα επόμενα μόνο κάθε Σαβ/κο, με πηγαίναν στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς, όπου έμενε και ο θείος για να με προσέχουν.

Έμενα πολλές ώρες και κατά κύριο λόγο διανυκτέρευα. Εκεί με κακοποιούσε σεξουαλικά. Άρχισε από απλές θωπείες σε διάφορα μέρη του σώματος μου όπως κεφάλι ή τα πόδια, όμως μετά από κάποιο διάστημα, άρχισε να με χαϊδεύει στα γεννητικά όργανα. Μετά άρχισε να μου κάνει κι αλλά πράγματα (…). Στις απλές θωπείες ήταν μέσα στο σπίτι, αλλά όχι στο ίδιο δωμάτιο, ο παππούς και η γιαγιά, απουσίαζαν για διάφορους λόγους, αλλά δεν καταλάβαιναν τι γινόταν. Όταν όμως έκανε χοντρά πράγματα απουσίαζαν.

Αρκετές φορές τα βιντεοσκοπούσε με το κινητό του τηλέφωνο το οποίο στερέωνε σε έπιπλο. Δεν μου τα έδειχνε ποτέ. Κάποιες φορές μου έβαζε να βλέπω βίντεο πορνογραφικού περιεχόμενου με ενήλικες να κάνουν σεξ. Είχε καταφέρει όμως με τον τρόπο του να με κάνει να τον αγαπώ. Κάθε φορά μου έδινε δώρα, όπως γλυκά, πατατάκια ή χαρτάκια από συλλογές παικτών ποδοσφαίρου. Πολλές φορές με πήγαινε βόλτες με το αυτοκίνητο και με θώπευε όσο καθόμουν στη θέση του συνοδηγού πάνω από τα ρούχα μου και μια φορά με οδήγησε σε ερημικό μέρος, δεν θυμάμαι που ακριβώς, και άρχισε να με θωπεύει γιατί του έλεγα επανειλημμένα ότι θέλω να πάω σπίτι.

Στη Γ Δημοτικού συνέβη ένα περιστατικό που ήταν αφορμή για να μάθουν οι γονείς. Ο κατά τρία χρόνια μικρότερος ξάδελφός μου είπε στον μπαμπά μου ότι ο θείος πήγε μια φορά να τον φιλήσει στο στόμα του, ή τον φίλησε, δεν θυμάμαι. Τότε ο θείος πήρε το κινητό του άλλου θείου και βρήκε το βίντεο με εμένα στη μπανιέρα γυμνό και τον θείο να παίζουμε ένα παιχνίδι στη μπανιέρα.
Ο θείος θώπευε και την ξαδέλφη μου και επίσης τη βιντεοσκοπούσε.
Στα περιστατικά εμπλέκεται και ένας φίλος του θείου».

Τα ανήψια είχαν ηλικία 4, 6 και 7 ετών

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του newsbomb, τα θύματα του 51χρονου δεν ήταν μόνο ο τότε 7χρονος ανηψιός, αλλά και ο αδερφός του, ο οποίος ήταν τότε 4 ετών. Επιπλέον, ο δράστης φέρεται να είχε αποπλανήσει και την 6χρονη ανηψιά του. Όλα είναι παιδιά των δύο αδελφών του δράστη.

Ο 51χρονος τους έδινε λεφτά και γλυκά, προσποιούμενος τον καλό θείο. Οι γονείς τους, ωστόσο, δεν είχαν καταλάβει τίποτα, παρά τα άφηναν στο σπίτι των παππούδων, σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη, νιώθοντας ασφαλείς.

Συγκεκριμένα, οι γονείς σήμερα υποστηρίζουν ότι παραπλανήθηκαν: «Προσπαθήσαμε να λύσουμε το θέμα όταν τα παιδιά θα ένιωθαν έτοιμα να καταθέσουν. Απομακρύναμε άμεσα τα παιδιά από τον θείο. Συμβουλευτήκαμε τον ψυχίατρο που τον παρακολουθούσε. Εκείνος μας παραπλάνησε, λέγοντας ότι οι συνέπειες αυτές ήταν παροδικές από τα χάπια που δεν έπαιρνε και με φαρμακευτική αγωγή θα έστρωναν όλα. Πρώτο μας μέλημα ήταν η ασφάλεια και η ψυχική υγεία των παιδιών. Γι’ αυτό και όταν τα παιδιά αισθάνθηκαν έτοιμα το κατήγγειλαν».

Ο δράστης παραδέχθηκε την ενοχή του

Ο 51χρονος θείος φέρεται να δήλωσε μετανιωμένος. Ομολόγησε ότι ασέλγησε σε βάρος του 18χρονου και της ξαδέρφης του και μάλιστα προχώρησε σε σοκαριστικές περιγραφές των πράξεων του:

«Έχω μετανιώσει για όλα αυτά. Τα έκανα, αλλά πλέον τα έχω μετανιώσει και έχω ζητήσει συγχώρεση από το Θεό.

Έχω πειράξει μόνο το αγόρι και το ένα κορίτσι. Το κορίτσι το φιλούσα στο στόμα και τη χάιδευα. (…) Το αγόρι το χάιδευα (…) Τον έβγαλα και βίντεο, ήταν γυμνός. Το άλλο αγόρι το χάιδεψα στα πόδια και το φίλησα στο μάγουλο. (…) Δώρα δεν έκανα. Μόνο Χριστούγεννα και Πάσχα. Τα βίντεο με τα ανίψια μου τα έδειξα σε ένα φίλο μου. Δεν ξέρω αν τα αποθήκευσε, γιατί τον άφηνα μόνο με το κινητό μου για να πηγαίνω τουαλέτα. Μου είχε πει ότι του αρέσει να βλέπει τέτοια» απολογήθηκε ο άντρας.

Η Αστυνομία σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του δράστη και διαβίβασε το φάκελο στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Ωστόσο, ο 51χρονος δεν συνελήφθη. Την υπόθεση χειρίζεται Ανακριτής, ο οποίος αναμένεται να εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Διαβάστε ακόμα:

Oι μαθητές αυτού του Δημοτικού δημιούργησαν τη δική τους υπηρεσία delivery του κολατσιού με …ρομπότ!

Στην Τελετή Ορκωμοσίας του Τμ. Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ο Άγγελος Συρίγος

Σοκ στον Ασπρόπυργο: Παράτησαν βρέφος στον δρόμο και κλείδωσαν 3 παιδιά σε πορτ μπαγκάζ