Oι μαθητές σε όλη την Ελλάδα υψώνουν τη φωνή τους ενάντια στον πόλεμο και στέλνουν ηχηρό μήνυμα ειρήνης

Oι μαθητές σε όλη την Ελλάδα υψώνουν τη φωνή τους ενάντια στον πόλεμο και στέλνουν ηχηρό μήνυμα ειρήνης

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι εφιαλτικές σκηνές που μονοπωλούν τα δελτία ειδήσεων και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν ευαισθητοποιήσει τους Έλληνες μαθητές όλων των βαθμίδων που μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες που διοργανώνουν εντός των σχολικών μονάδων στέλνουν τα δικά τους μηνύματα υπέρ της ειρήνης, εκφράζοντας ηχηρά την αντίθεσή τους στον πόλεμο. 

Στο πλαίσιο της στήλης μας “ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ” αρκετά σχολεία μας έστειλαν ενημέρωση για τις δράσεις που διοργάνωσαν οι μαθητές τους θέλοντας να καταδικάσουν τον πόλεμο. Οι μαθητές ένωσαν τις δυνάμεις τους και δήλωσαν την αντίθεσή τους στις ένοπλες συγκρούσεις, στους βομβαρδισμούς και κάθε πράξη που προκαλεί ανθρώπινο πόνο. 

Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λαυρίου λένε “‘οχι” στον πόλεμο

Στο 2ο Δημοτικό σχολείο Λαυρίου, με αφορμή τα όσα δραματικά γεγονότα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην Ουκρανία, μαθητές και εκπαιδευτικοί θέλησαν να στείλουν με μια συμβολική δράση, το δικό τους μήνυμα ειρήνης και αλληλεγγύης σε κάθε γωνιά της Γης και να δηλώσουν την αντίθεσή τους, σε κάθε είδους πολεμική ενέργεια, μικρής ή μεγάλης κλίμακας, που απειλεί ανθρώπινες ζωές και θεμελιώδεις αξίες της ανθρωπότητας.

2ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας

2ο ΓΕΛ Μεταμόρφωσης 

Οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Μεταμόρφωσης θέλοντας να εκφράσουν την αντίθεση τους με την πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του σχολείου και με τις τσάντες τους σχημάτισαν το σύνθημα – μήνυμα “Σταματήστε τον πόλεμο”. Όπως ανέφεραν εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο Infokids.gr “Ειρήνη όχι πόλεμος.Τα παιδιά μας στέλνουν το δικό τους μήνυμα για τα παιδιά σε όλο τον κόσμο που είναι θύματα των πολέμων.”

 2ο ΓΕΛ Λάρισας  “Θέλουμε Ειρήνη Τώρα”

Ισχυρό αντιπολεμικό μήνυμα έστειλαν το πρωί της Πέμπτης μαθητές του 2ου Λυκείου Λάρισας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Οι μαθητές σχημάτισαν με τα σώματα τους το σήμα της ειρήνης, θέλοντας να στείλουν με αυτόν τον τρόπο το δικό τους μήνυμα για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία. Αναλυτικά το μήνυμα τους:

Η σημερινή μας μάζωξη δεν είναι σχολική γιορτή. Δεν είναι επέτειος Δεν κάναμε πρόβα. Δεν είναι κάτι οργανωμένο και στημένο Είναι μία αυθόρμητη κραυγή διαμαρτυρίας ενάντια σε αυτό που έμοιαζε απίθανο και αδιανόητο, δηλαδή να ακούμε και να βλέπουμε σκηνές πολέμου στην Ευρώπη του 2022.

Τα 16 και 17 μας χρόνια δεν μας επιτρέπουν, αλλά ούτε και θέλουμε να πάρουμε το μέρος κανενός. Μας επιτρέπουν όμως και μας επιβάλλουν να εκφράσουμε την αντίρρησή μας σε αυτό που γίνεται σε μία ήπειρο, η οποία δεινοπάθησε τον προηγούμενο αιώνα βιώνοντας δύο Παγκόσμιους πολέμους.

Πιστεύαμε ότι διδαχθήκαμε από τα λάθη του παρελθόντος και ότι θα ζούσαμε με ειρήνη και ασφάλεια. Ελπίζαμε ότι οι λαοί θα είχαν την ικανότητα να λύσουν τις όποιες διαφορές τους εφαρμόζοντας τις αξίες του διαλόγου και του Ανθρωπισμού. Όμως κάναμε λάθος!

Αντί γι΄αυτό τα εφηβικά μας μάτια βλέπουν την τραγική πραγματικότητα. Βλέπουμε αυτό που είχαμε συνηθίσει να είναι θέμα κινηματογραφικής ταινίας: ο θάνατος, ο τρόμος, η καταστροφή, ο ξεριζωμός. Και το χειρότερο, η απειλή ενός πυρηνικού ολέθρου.

Η φωνή του καθενός μας ξεχωριστά μπορεί να ακούγεται σαν ψίθυρος. Οι φωνές όμως όλων μας μπορούν να ενωθούν σε μια δυνατή κραυγή που ελπίζουμε να φτάσει στα αυτιά των ισχυρών ως έκκληση αγωνίας και ικεσίας να πρυτανεύσει η λογική και η ειρήνη.

Γιατί λέμε δυνατά ΟΧΙ στον πόλεμο. Θέλουμε ΕΙΡΗΝΗ και τη θέλουμε ΤΩΡΑ. Την απαιτούμε άμεσα. Θέλουμε ΕΙΡΗΝΗ για να κερδίσουμε τη ζωή μας, για να ονειρευόμαστε, για να παράγουμε, για να προοδεύσουμε εμείς και όλη η ανθρωπότητα”.

Διαβάστε επίσης:

Ο 2.5 ετών Γιωργάκης που “‘εφυγε” αφού κατάπιε φασόλι χάρισε ζωή σε παιδάκια με σοβαρά προβλήματα υγείας

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Παρασκευή 4 Μαρτίου λόγω καρναβαλιού

Λαγάνα: Ο άρτος της Καθαράς Δευτέρας – Δείτε πώς θα την φτιάξετε μόνοι σας, με την πιο εύκολη συνταγή!