Οι πιο ξεκαρδιστικές φωτογραφίες παιδιών που κάνουν μάθημα μέσω τηλεκπαίδευσης

Τα δικά σας παιδιά πώς τα πάνε με την τηλεκπαίδευση; Εμένα, πάντως, η κόρη μου κατά την διάρκεια αυτής έχει ολοκληρώσεις τις πιο ωραίες ζωγραφιές της! Επίσης, έχει τακτοποιήσει το γραφείο της, ενώ στα μουλωχτά όλο και κάτι θα φάει. Όταν ακούω την δασκάλα των Αγγλικών να την φωνάζει, μέσα από την οθόνη, καταλαβαίνω ότι έχει πάει στην τουαλέτα -χωρίς να ζητήσει άδεια φυσικά. Ενώ πολύ συχνά κλείνει το μικρόφωνο και με φωνάζει για να μου δείξει κάτι αστείο, στα παράθυρα των άλλων παιδιών. Μέχρι να επιβεβαιώσω ότι το μικρόφωνο είναι κλειστό, βέβαια, σφίγγεται το στομάχι μου!

Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα αν την προτιμώ ή όχι την τηλεκπαίδευση. Είναι μια ανάγκη που μας επιβλήθηκε, το καταλαβαίνω, όμως αυτό δεν την κάνει απαραίτητα κακή. Εξυπηρετεί το ότι το κάθε παιδί παρακολουθεί από την ησυχία του σπιτιού του, όμως… είναι αυτός ένας παιδαγωγικά σωστός τρόπος για να μάθουν τα παιδιά; Δεν είμαι αρμόδια να απαντήσω -και σίγουρα όχι μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η χρονιά. Μέχρι τότε θα επιπλεύσουμε κι εμείς στο κύμα, θα πάμε με το ρεύμα που λένε και οι Αγγλοσάξονες, ελπίζοντας, ότι η τηλεκπαίδευση πράγματι θα συμβάλει σε ένα ανώτερο γενικό καλό: Σε μία κάποια μείωση της διασποράς του Covid-19.

Κανείς δεν μας απαγορεύει, ωστόσο, να διακωμωδούμε την κατάσταση, παρακολουθώντας τι συμβαίνει σε διάφορα σπίτια ανά τον κόσμο, την ώρα που τα παιδιά τους υποτίθεται πως κάνουν online μάθημα, χάρη στις ξεκαρδιστικές φωτογραφίες που δημοσίευσε το Boredpanda:

Η δασκάλα τηλεφώνησε στη μαμά της για να την ξυπνήσει

Την ώρα του μαθήματος αποφάσισε να παίξει με την καρέκλα…

Τηλεκπαίδευση: Ημέρα 4η

Είπε κανείς ότι δεν μπορούν να παρακολουθούν ξαπλωμένα; Ξαπλώνοντας και το λάπτοπ;

Τηλεκπαίδευση στο νηπιαγωγείο -40 λεπτά μετά.

Ποιος είπε ότι δεν το ευχαριστιούνται;

Όταν είσαι 5 χρονών και είναι η πρώτη σου μέρα στο σχολείο και όλοι περιμένουν από εσένα να ξέρεις να γράφεις, να διαβάζεις, να πληκτρολογείς και να στέλνεις email…