Τα σύκα εκτός από φρούτο μπορούν να αποτελέσουν και την πρώτη ύλη για ένα δροσιστικό παγωτό αλλιώτικο από όλα όσα έχετ δοκιμάσει έως σήμερα!
Υλικά:
150 γρ. αποξηραμένα σύκα
150 γρ. ανθότυρο κρέμα
2 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
400 ml γάλα
Για το σερβίρισμα:
μέλι
φρέσκα σύκα
Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ με τους κόφτες ψιλοκόβουμε τα σύκα. Προσθέτουμε το ανθότυρο, το λικέρ και το μέλι και πολτοποιούμε. Προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε τα υλικά να ενωθούν. Μεταφέρουμε το μείγμα σε παγωτομηχανή και το παγώνουμε ή ακολουθούμε τις οδηγίες για παγωτό χωρίς παγωτομηχανή. Σερβίρουμε με μέλι και φρέσκα σύκα, αν είναι η εποχή τους.
Διαβάστε επίσης:
Μακαρονάδα της Μεσογείου με λαχανικά
Φτιάξτε λαχταριστό παγωτό μηχανής εύκολα και γρήγορα στο σπίτι