Τις αγαπάμε οικογενειακώς και τα τελευταία χρόνια έχουν μπει δυναμικά στο γευστικό ορίζοντα πολλών καταστημάτων που τις σερβίρουν είτε ως επιδόρπιο είτε ως βασική πρόταση για τα brunch που διοργανώνουν τα πρωινά της Κυριακής.
Πώς να φτιάξετε τα τέλεια pancakes με 3 υλικά
Ο λόγος για τις τηγανίτες, αγγλιστί pancakes που πλέον συνδυάζονται και σερβίρονται με πολλούς ευφάνταστους τρόπους. Εμείς, μπαίνουμε στη κουζίνα και σας δείχνουμε πώς μπορείτε να τις φτιάξετε και σεις με μόλις 3 υλικά. Τι λέτε δεν αξίζει να τις δοκιμάσουμε;
Δυνατή ή χαμηλή φωτιά για αφράτα pancakes;
Ένα καυτό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία, ελαφρά λαδωμένο, είναι ιδανικό για να δώσει σχήμα γρήγορα, να γίνει παχύ κι αφράτο το pancake και να ροδίσει γρήγορα.
– Αν η θερμοκρασία είναι χαμηλή, τότε η ζύμη που θα πέσει στο τηγάνι θα απλώσει και θα αρχίσει να ρουφάει την λιπαρή ουσία. Αποτέλεσμα; Θα έχεις ένα λεπτό πανιασμένο pancake.
– Αν είναι πολύ δυνατή η φωτιά, τότε θα ροδίσει γρήγορα απ΄έξω δεν θα προλάβει να φουσκώσει και να ψηθεί εσωτερικά σωστά.
Επίσης, για καλύτερο ψήσιμο στα pan cakes κάθε φορά που ρίχνεις μείγμα στο τηγάνι σου, άλειψε πριν το ζεστό τηγάνι με λιωμένο βούτυρο.
Υλικά:
1 ώριμη μπανάνα
2 αβγά
1/4 του φλιτζανιού αλεύρι
Εκτέλεση:
Πολτοποιούμε τη μπανάνα στο μπλέντερ, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε την κρεπιέρα ή βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι πολύ λίγο βούτυρο να κάψει.
Με μια κουτάλα παίρνουμε μείγμα και το ρίχνουμε στην κρεπιέρα ή τηγάνι, σχηματίζοντας μικρούς κύκλους.
Μόλις ψηθεί από τη μία πλευρά, γυρίζουμε την τηγανίτα από την άλλη. Γαρνίρουμε με ό,τι θέλουμε και τις τρώμε!
Διαβάστε επίσης:
Παιδικές τορτίγιες-βιβλία: Η πιο απίστευτη συνταγή για σνακ από τον Άκη Πετρετζίκη
Τηγανητές πατάτες: Η εναλλακτική συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε!
Απίθανη συνταγή για τα πιο… Halloween Μπισκότα από την Πόλλυ Αντωνιάδη!