Πανελλήνιες 2019: Το βαλε πείσμα και τα κατάφερε – Έγραψε 19,9 στα Μαθηματικά

Ένας από τους πρωταγωνιστές των Πανελληνίων 2019 είναι ο 19χρονος Γιώργος – Αλέξανδρος Μαυρίκος από την Κρήτη που έδινε για δεύτερη φορά εξετάσεις διεκδικώντας την επιτυχία στην σχολή των ονείρων του.

Έγραψε 19,9 στα Μαθηματικά και είναι από τους αριστούχους των Πανελληνίων 2019

Σύμφωνα με το neakriti.gr, ο 19χρονος κατάφερει να  συγκεντρώσει 19.200 μόρια, γεγονός που τον κατατάσσει ανάμεσα στους αριστούχους και η Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής πλέον δεν φαντάζει όνειρο αλλά εφικτή πραγματικότητα. Όπως λέει χαρακτηριστικά μιλώντας στο neakriti.gr «αιφνιδιάστηκα και δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα την υψηλή βαθμολογία. Περίμενα ότι πέτυχα 17.500 ή 18.000 μόρια και όχι 19.200. Στα μαθηματικά έγραψα 19,9, στην έκθεση 16,5 και στα υπόλοιπα μαθήματα 19,8 και 19.8. Πιστεύω ότι καταφέρνω να μπω στην Σχολή που θέλω».

Το μήνυμά του προς όλους τους μαθητες

Όπως αναφέρει ο 19χρονος αριστούχος που αποφοίτησε από το 4ο ΓΕΛ Ηρακλείου Κρήτης δεν εγκατέλειψε το όνειρό του, παρότι χρειάστηκε να δώσει εξετάσεις για δεύτερη φορά: «Αυτό που έχω να πω είναι ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν υπομονή, να πιστεύουν στο στόχο τους, επιμονή και στο τέλος θα τα καταφέρουν, γιατί κι εγώ έδωσα δεύτερη φορά. Είχα ένα πλάνο, ήμουν τακτικός, διάβαζα ό,τι μου έδιναν οι καθηγητές και έκανα επαναλήψεις μόνος μου όπου θεωρούσα ότι είχα κενά. Και εκτός από το διάβασμα, έκανα και τις βόλτες μου».